Kezdőlap Hírek Adventi programok Szentesen…

Adventi programok Szentesen…

197

2019. november 29-én 15 óra 30 perctől indul Szentesen a karácsonyi vásár a Kossuth téren. Ezen a napon forró kakaóval és mazsolás kaláccsal vendégelnek meg mindenkit a vásári megnyitón.

Már több mint egy hete dolgoznak a város ünnepi fényeinek felszerelésén, melyek szintén ezen a napon gyulladnak fel – mondta Szabó Zoltán Ferenc polgármester.

Vidovicsné Molnár Zsuzsanna a város közművelődési, ifjúsági-, civil- és esélyegyenlőségi referense a vásár főszervezője elmondta, hogy nem célja a vásárnak, hogy versenyezzen a szomszéd települések hasonló rendezvényeivel, hanem inkább a rohanó világunkban az ünnepi hangulat megélését, átélését hivatott szolgálni. Évek óta egyre többen látogatnak ki az adventi gyertyagyújtásra, ahol az egyházak képviselőivel közösen gyulladnak ki az adventi fények.

Hajós Viktória idegenforgalmi referens a Mikulásváró programra hívta fel a figyelmet, melyet december 2-án rendeznek az Ifjúsági Házban. A program különlegessége, hogy várták a gyerekek kívánságait, és ezen a napon kiderül, melyik kívánság fog teljesülni.

December 7-én Vásáry André karácsonyi ünnepi koncertje színesíti a Kossuth téri vásárt.

December 9-én 13 órától „Hógolyó karácsonyi versmondó verseny”-t rendeznek a Kossuth téri meseházikóban. A produkciókat rögzítik, majd SZENTES VÁROS Facebook oldalán az első három legtöbb „like-ot” kapó kisgyermeket díjazzák. December 21-én a Kalungu együttes koncertje előtt lesz az eredményhirdetés és a díjkiosztó!

Ombódi Csilla a Művelődési Központ rendezvényszervezője, a programok közül a Téli Színházi Esték sorozatukat emelte ki, mert ha van nyári színház Szentesen, akkor megpróbálnak téli színházi esteket is összeállítani. A programsorozatban olyan neves előadó lép fel, mint Udvaros Dorottya.

A napokban kerül a postaládákba az a kiadvány, mely mindezeket a programokat népszerűsíti, hogy egyben legyenek az ünnepi programok.

Január 1-jén 18.00 órakor kezdődő Újév köszöntő tűzijátékkal zárul az ünnepi programsorozat.

További programok a mellékelt plakátokon tekinthető meg, valamint keresse a postaládájában az összefoglaló programfüzetet!

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Programajánló|17








Forrás