Kezdőlap Hírek Hírek Képzelt beteg…

Képzelt beteg…

8

A Tóth József Színház és Vigadó bérletes közönsége elsőként Molière klasszikus vígjátékának, a című darabnak modern adaptációját láthatta, a Szegedi Pinceszínház művészeinek tolmácsolásában. Jean-Baptiste Molière híres történetét Herczeg T. Tamás és Czene-Polgár Donát Illés Gyula fordításának felhasználásával írta át, hogy a mai nézők is friss szemmel láthassák Argan, a képzelt beteg komikus, mégis mélyen emberi világát.

A történet főhőse, Argan (Cserna Antal) egész életét betegsége körül forgatja. Önmaga képzelt betegségeibe vetett hite zsarnoki magatartáshoz és torz viszonyokhoz vezet. Lánya, Angelika (Cserna Lulu), akit ő egy orvoshoz kíván férjhez adni, titkon már szerelmes Cléante-ba (Nagyhegyesi Zoltán). A szolgáló Toinette (Molnár Erika) és Argan testvére, Béralde (Varga Bálint) azonban nem hagyják, hogy a képzelt beteg mánia mindent tönkretegyen.

A darab izgalmas hangulatát Varga Bálint zenéje, valamint Bianca Imelda Jeremias díszletei és jelmezei teszik teljessé, melyek finoman idézik a klasszikus francia komédia világát, miközben mai, közvetlen humorral szólnak hozzánk. A produkció rendezőasszisztense Büky Bea, a dramaturg Czene-Polgár Donát, aki gondosan ügyelt rá, hogy Molière méltán kedvelt vígjátéka, a mai korhoz igazítva is megőrizze eredeti, kortalan báját és szellemességét.

Október 27-én vasárnap 11 és 16 órai kezdettel a Zenthe Ferenc Színház bemutatja:
Albert Péter – Molnár Ernő: A vén diófa titka című családi mesejáték, melyekre jegyek még kaphatók az alábbi oldalon: https://www.jegy.hu/program/a-ven-diofa-titka-166440

A zenés mesejáték szereplői az erdőben egy nagy fában, a “Vén De Jó”-ban laknak mindaddig, míg Lili, a légy alaposan fel nem forgatja életüket. Hogy valóban tud-e beszélni a Vén De Jó, az a mese végére kiderül és persze az is, hogy hol lesz a szereplőknek új lakóhelyük. Az öko mese egyszerre nevel a természet tiszteletére és szeretetére.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Színház|26








Forrás