Kezdőlap Szentesi Élet Ötven éve ballagtak a Deák iskolából…

Ötven éve ballagtak a Deák iskolából…

Az ötven éve elballagott egykori osztálytársak találkoztak a Deák Ferenc Általános Iskolában október 19-én, szombaton. Az 1974-ben végzett 8. a osztály tagjai igyekeztek tartani magukat a ballagási meghívójukon olvasható idézethez: „Legnagyobb cél pedig itt e földi létben
Ember lenni mindig, minden körülményben”
Az első, öt éves osztálytalálkozójuk után 45 év telt el, hárman a gimnáziumban is együtt tanultak, ám többen most látták egymást azóta. A 24 fős osztálylétszámot ezúttal heten képviselték. Régi iskolájukba újra ellátogatva nosztalgiázni kezdtek egykori tanáraikról, akik bár szigorúak voltak, mégis szerethetőek maradtak emlékezetükben, dicsértek, de dorgáltak is. Balázs András ének-zene tanáruk nagyon jó lélek volt a tanítványai szerint. Megemlékeztek osztályfőnökükről, Antal Istvánnéról, aki az öt éves találkozón még ott tudott lenni. Medgyesi István földrajz szakos tanárukat szintén nagyon szerették, tartotta velük a kapcsolatot, ha találkoztak, mindig volt a tanítványaihoz egy jó szava.
Részletek a Szentesi Élet pénteken megjelenő számában.

Az első képen alsó sor, balról: Csicsainé Csernák Brigitta, Molnár Zoltánné Darabos Edit, dr. Zsoldos Ibolya, Rédei Józsefné Dudás-Szabó Julianna, hátsó sor: Kis Zoltán, Brnya Endre és Rozgonyi József.







Forrás

Exit mobile version