Kezdőlap Hírek Állati barátság és tanulságok a Rákóczi utcai óvodában…

Állati barátság és tanulságok a Rákóczi utcai óvodában…

11

A mai napon (2024. október 15.) különleges látogatók érkeztek a Rákóczi Ferenc utcai óvodába: a Mogyoró Menedék állatmenhely két kutyusa és gondozói. A gyermekek hetekkel ezelőtt kezdték az előkészületeket, hogy élelmet gyűjtsenek a menhely állatai számára, amely ezen a napon került átadásra.

A kutyusok látogatása nem csak a szórakozásról szólt, hanem mély érzékenyítést is jelentett a gyerekek számára. Ilyen találkozók segítik a kicsik állatok iránti felelősségérzetének kialakulását, és megértik, hogy milyen fontos a gondoskodás az állatok iránt. Az ilyen alkalmakkor a gyerekek megtanulják, hogyan kell szeretettel és türelemmel közeledni az állatokhoz, és hogy felelősséggel tartoznak értük.

Egy kedves történetre is most derült fény: – az elmúlt évben, egy hasonló adományozás alkalmával, az egyik óvodás kislány annyira beleszeretett a Bence nevű kutyusba, hogy meggyőzte a családját, és örökbe fogadják őt. Bence azóta a család szerves része, aki boldogan éli mindennapjait új otthonában.

Ez az eset is jól mutatja, hogy milyen mély érzelmi hatással lehet egy-egy találkozó az óvodásokra. Az ilyen programok nemcsak a gyerekek állatok iránti szeretetét mélyítik el, de hosszú távon is felelősségteljes gondolkodásra nevelik őket, és kiemelkedő példát mutatnak az állatvédelem fontosságáról.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29








Forrás