Kezdőlap Hírek Csapj bele a múltba a Brigádnapló szatirikus vígjátékával – ne hagyd ki...

Csapj bele a múltba a Brigádnapló szatirikus vígjátékával – ne hagyd ki a Magyar…

53


Csapj bele a múltba a Brigádnapló szatirikus vígjátékával – ne hagyd ki a Magyar Mozi TV-n!

Képzeld el, ahogy egy szocialista brigád naplójának poros lapjait újra fellapozzák – de nem akárhogyan! Szőke András, a keserédes stílus mestere, a szentesi Petőfi Szocialista Brigád valós történeteiből merítve kalauzol minket vissza a hetvenes-nyolcvanas évek hiánygazdaságának világába, ahol a tervgazdálkodás furcsaságai és a kreatív túlélési stratégiák keverednek a szatirikus humorral. A Brigádnapló pont azt mutatja be, amit mindig is sejtettünk: hogy a szocialista hétköznapok sokszor inkább egy burleszk komédiára hasonlítottak, mintsem komoly munkára.

Ez a film nemcsak nosztalgikus élmény a rendszerváltás előtti időszakot megélt generációnak, hanem a fiatalok számára is egy humoros, emberközeli betekintést nyújt a közösségi összetartozás, a furmányos megoldások és a túlélés művészetébe – mindezt egy olyan korban, amikor szinte semmi sem volt, de mindenből ki kellett hozni a legtöbbet.

A Magyar Mozi TV jóvoltából most te is részese lehetsz ennek a szórakoztató időutazásnak a következő időpontokban:

Október 14., hétfő, 21:05
Október 15., kedd, 16:30
Október 16., szerda, 10:15
Október 19., szombat, 01:00

Kapcsold be a tévét, dőlj hátra, és élvezd a magyar szatirikus vígjáték egyedülálló világát, ahol a humor és a történelem találkozik – nem is akármilyen formában!

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Programajánló|17






Forrás