Kezdőlap Hírek Kreativitás a könyvek világában – Szentesi könyvtárosok kiállítása nyílt meg…

Kreativitás a könyvek világában – Szentesi könyvtárosok kiállítása nyílt meg…

292

2024. október 4-én a szentesi könyvtár falai között különleges kiállítás nyílt meg, amely a helyi könyvtárosok kreativitását mutatta be. A „Kreatív könyvtárosok” című tárlatot Szamosköziné Dr. Kispál Gabriella, a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának adjunktusa nyitotta meg, aki hangsúlyozta a könyvtárosok sokoldalúságának fontosságát a mai világban.
„A könyvtárosok nem csupán a könyvek és az információ közvetítői, hanem kreatív alkotók is, akik a digitális világ kihívásai mellett továbbra is kiemelkedő szerepet játszanak a közösség életében” – mondta Dr. Kispál Gabriella megnyitó beszédében. A digitalizáció korszakában, amikor az emberek online információs forrásokra támaszkodnak, a könyvtárosok szerepe átalakult: segítik a közösségek közötti kapcsolatot, támogatják a digitális műveltség fejlesztését és továbbra is fenntartják a nyomtatott kultúra iránti érdeklődést.

A kiállításon öt alkotó különböző műfajokban készített műveit mutatták be, amelyek közé tartozott a számfestés, kalocsai hímzés, foltvarrás (patchwork), horgolt mesefigurák és gyémánt kirakó (diamond painting). Minden egyes darab azt a gazdag kreatív világot tükrözte, amelyet ezek az alkotók, a könyvtárosok, a napi munka mellett hoztak létre.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29








Forrás