Kezdőlap Szentesi VK A legjobb 8 között a csapat a Magyar Kupában – büntetőpárbajban győztük...

A legjobb 8 között a csapat a Magyar Kupában – büntetőpárbajban győztük le az O…

304


🔴🔵 A legjobb 8 között a csapat a Magyar Kupában – büntetőpárbajban győztük le az OSC-t

Parázs párharcot hozott a BENU Férfi Magyar Kupa C csoportjának zárómérkőzése a Dr. Rébeli Szabó József Városi Sportuszodában. A metALCOM Szentes együttese két győzelmet követően a Genesys OSC Újbuda csapatát fogadta, a két csapat kiélezett küzdelmet folytatott a hármas sípszóig, és azt követően is…

Magas szintű vízilabdával örvendeztette meg a közönséget mindkét együttes, szinte fej fej mellett haladtak a csapatok, az első negyedet követően 3-3 állt az eredményjelzőn, a félidőben azonban már egygólos hazai előnnyel fordultak a felek. A metALCOM nemcsak hogy megőrizte előnyét, de növelni is tudta a harmadik játékrészben 10-8-as állásnál indult az utolsó 8 perc. A mérkőzés hajrája a vendégeknek jött ki jobban, Várnai Kristóf duplájával 11-11-es döntetlenre mentette a párharcot az OSC.

Így tehát következett a büntetőpárbaj, melyet szentesi oldalon Ashanin Dmytro, Hajdú Attila, Tóth Gyula és Csorba Tamás értékesített, a jolly-joker azonban második számú hálóőrünk, Pászti Benedek volt, aki Várnai Kristóf, majd Mészáros Csaba ötméteresét is bravúrral hárította, ezzel beállítva a mérkőzés 15-13-as végeredményét.
🗣 Nagyon örülök, hogy ilyen sikeresen alakult ez a hétvége. Nem mondom, hogy így terveztük – mosolyog -, de egyáltalán nem lepett meg hogy ilyen vízilabdát játszunk, hiszen tudom, hogy milyen mértékű munka zajlott a csapatnál az elmúlt időszakban, és milyen mértékű edzésmunkát végeznek a srácok. Óriási tettet vittek véghez, példaértékű pillanat ez, amit ki kell élveznie a játékosoknak. Az hogy elmondhatjuk, hogy veretlenül jutottunk tovább egy ilyen csoportból, az csakis a csapat munkáját fémjelzi és büszkének kell, hogy legyenek magukra, én is nagyon büszke vagyok rájuk – nyilatkozta Kis Gábor vezetőedző.

🗣 Nagyon komoly mérkőzés van mögöttünk, érezhető volt az egész hétvége fáradalma a csapatokon. Egy dolgot kértem a srácoktól, hogy a kezdő sípszót megelőzően, hogy tegyük ki a szívünket erre a meccsre, mindent, ami még bennünk maradt, maxoljuk ki ezt a hétvégét. Úgy gondolom, hogy ez hellyel-közzel sikerült, voltak olyan periódusok, amikor tényleg a szívünk vitt előre bennünket, de úgy érzem, ennek meglett a gyümölcse, ki kell élveznünk ezt a sikert – értékelt a mérkőzést követően Szatmári Kristóf.

🏆 BENU Férfi Magyar Kupa selejtező – C csoport
METALCOM SZENTES – GENESYS OSC ÚJBUDA

📅2024.09.22. – 12.00 , Dr. Rébeli-Szabó József Városi Sportuszoda, Szentes
[11-11] büntetődobásokat követően: [15-13] (3-3; 4-3; 3-2; 1-3) majd (4-2)

Szentesi gólszerzők: Ashanin D. (3), Tóth Gy. (3), Szatmári K. (2), Csorba T. (2), Bozó P. (2), Hajdú A. (2), Horváth Ákos

🖋Sebők Tamás
📸 Vidovics Ferenc




Forrás