Kezdőlap Hírek Kertészeti eszközökkel gazdagodott a Bartha János Kertészeti Technikum…

Kertészeti eszközökkel gazdagodott a Bartha János Kertészeti Technikum…

385

Szerdán jelentős adománnyal gazdagodott a Bartha János Kertészeti Technikum, hiszen közel másfél millió forint értékben kaptak új kertészeti eszközöket az Alföldi Agrár Ágazati Képzőközpont jóvoltából. Az ünnepélyes átadó eseményre az iskola aulájában került sor, ahol a diákok mellett számos meghívott vendég is részt vett.

A rendezvényen jelen volt Dr. Kalmár Éva, az Alföldi Agrár Ágazati Képzőközpont ügyvezetője, aki kiemelte, hogy az adomány célja nem csupán az intézmény felszerelésének bővítése, hanem a kertészeti szakma iránti elkötelezettség és szeretet erősítése a fiatalok körében. Beszédében hangsúlyozta, hogy a megfelelő eszközök birtokában a diákok még magasabb színvonalon végezhetik majd a gyakorlati képzést, így felkészültebben vághatnak bele jövőbeli szakmai karrierjükbe.

Vári László, az Alföldi Agrár Szakképzési Centrum (ASzC) kancellárja is köszöntötte a résztvevőket. Elmondta, hogy az Alföldi ASzC célkitűzései között elsődleges szerepet kap a modern, innovatív oktatási környezet megteremtése. Az intézmények eszközellátottságának folyamatos fejlesztése elengedhetetlen ahhoz, hogy a diákok a lehető legjobb körülmények között tanulhassanak és fejleszthessék szakmai készségeiket.

Az átadó eseményen az iskola igazgatója Monoki Mariann megköszönte a jelentős támogatást, és hangsúlyozta, hogy a technikum számára ezek az eszközök hatalmas segítséget jelentenek a mindennapi oktatási tevékenység során. Az igazgatónő szerint a diákok így még inkább gyakorlatközpontú képzést kaphatnak, amely elengedhetetlen a kertészeti szakma jövőjének biztosításához.

Az ünnepséget követően a diákok lehetőséget kaptak arra, hogy közelebbről is megismerkedjenek a frissen kapott eszközökkel. Az új felszerelések, amelyek között különféle modern kertészeti eszközök is találhatóak (aszalógép, rotációskapa, mikroszkóp), azonnal felkeltették a tanulók érdeklődését, akik már alig várják, hogy a gyakorlatban is kipróbálhassák azokat.

Az adomány nem csupán az iskola felszerelését gyarapítja, hanem hosszú távon a kertészeti technikum fejlődését is elősegíti, hiszen a korszerű eszközök révén a diákok a legújabb technológiákkal ismerkedhetnek meg, ami alapvető a kertészeti szakma megújulásában és fejlődésében.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Oktatás, tanulmányi hírek|36








Forrás