Kezdőlap Szentesi VK „A Szív vitt bennünket…” – Legyőztük a Szolnokot a Magyar Kupa selejtezőjének...

„A Szív vitt bennünket…” – Legyőztük a Szolnokot a Magyar Kupa selejtezőjének n…

455


🔴🔵 „A Szív vitt bennünket…” – Legyőztük a Szolnokot a Magyar Kupa selejtezőjének nyitónapján

Egygólos győzelmet aratott a metALCOM Szentes hazai medencében a BENU Magyar Kupában. A C csoport nyitónapjának második összecsapásán Kis Gábor legénysége 10-11-re múlta felül a Szolnoki Dózsa Praktiker együttesét.

Valóságos gólzáporral indult az összecsapás, hiszen az első 8 percet követően már 5-4 állt az eredményjelzőn, mindkét együttes teljes erőbedobással indította tehát a mérkőzést, az első játékrészt követően a fehér sapkás Szolnoknál volt az előny. Ez aztán a szünetre megváltozott, hiszen a mieink védekezésben magasabb sebességbe kapcsoltak, és egy 1-3-as játékrészt produkálva 6-7-re fordították a „félidei” eredményt. A neheze azonban csak ezek után jött, hiszen meg kellett tartani a hazai előnyt, egy kiváló játékerőt képviselő Szolnok ellen. Ám a fiúk óriásit küzdöttek, és a 2-2 arányú harmadik és negyedik negyed azt jelentette, hogy egy góllal Tóth Gyuláék diadalmaskodtak az összecsapáson.

A nyáron hazaigazolt kapásszélsőnk a sajtótájékoztatón elmondta, eleinte úgy érezte, átjáróház a szentesi védelem. 🗣 Ezt mutatja az első negyed 5-4-es végeredménye, de ezt követően felkeményedtünk és elhittük, hogy ezt a meccset szorossá tudjuk tenni, sőt, adott esetben meg is tudjuk nyerni – kezdte Gyuszi. – Barni hátul segített, elöl pedig a Szív vitt bennünket, és így tudtunk ennek a bombaerős Szolnoknak – két kiváló hálóőrrel – 11 gólt lőni. Nagyon jó érzés volt számomra, hogy ilyen szép számmal kilátogattak erre a mérkőzésre. Kinéztem a közönségre és azt gondoltam: ezért érdemes csinálni. Nagyon köszönjük nekik – értékelt Tóth Gyula.

🗣 Nagyon felemelő érzés, amikor az ellenfél méltat egy mérkőzés után, főleg ha az az ellenfél a Szolnok – kezdi értékelését az egykori Szolnok játékos, Kis Gábor, a metALCOM vezetőedzője. – Felkészülésként tekintünk a magyar kupa küzdelmeire, mert ha a Szolnokkal és az OSC-vel vagyunk egy csoportban, akkor nem a Szentes a favorit. Ez a csapat most tűzi ki a saját elvárásait, céljait, az azonban elvárás, hogy fegyelmezetten játszunk, amit ma teljesítettek a srácok és ez egy győzelmet ért egy olyan csapat ellen, akit nagyon tisztelek és nagyon szeretek – zárta a gondolatait a szentesi vezetőedző.

A mieink holnap az UVSE ellen ugranak medencébe, azt a mérkőzést 19 órától rendezik a Dr. Rébeli-Szabó József Városi Sportuszodában.

🏆BENU Férfi Magyar KUPA selejtező – C csoport 🏆

SZOLNOKI DÓZSA PRAKTIKER – METALCOM SZENTES
10-11 [5-4; 1-3; 2-2; 2-2]
Gólszerzők: Horváth Áron (3), Hajdú A. (2) Szatmári K. (2), Tóth Gy. (2), Csorba T., Ashanin D.

🖋Sebők T.
📸 Vidovics Ferenc




Forrás