Kezdőlap Hírek Gálaműsorral köszöntötték az időseket Szentesen az Idősek Világnapja alkalmából…

Gálaműsorral köszöntötték az időseket Szentesen az Idősek Világnapja alkalmából…

5

Október 1-jén, az Idősek Világnapja tiszteletére Szentes Város Önkormányzata és a Szentesi Művelődési Központ különleges gálaműsort szervezett a Tóth József Színház és Vigadóban. Az eseményen Szabó Zoltán Ferenc polgármester köszöntötte az ünneplő közönséget, és kiemelte, hogy rendszerint személyesen szokta felkeresni a szép kort megélt lakosokat. Köszöntője során azonban szomorú hírt is megosztott: „Tavaly, október 2-án még személyesen köszönthettem otthonában Czinege Pálné Piroska nénit, aki akkor ünnepelte 105. születésnapját. Holnap lenne 106 éves, de sajnos már nem köszönthetjük, mivel néhány napja elbúcsúztunk Szentes legidősebb lakosától” – mondta meghatottan a polgármester.

Az idősek közösségünk értékes tagjai, akik élettapasztalatukkal, bölcs tanácsaikkal és szeretetteljes jelenlétükkel gazdagítják életünket. Ők őrzik és továbbadják hagyományainkat, meséiket és történeteiket, tanítva minket arra, hogy hogyan értékeljük az élet apró, ám annál jelentősebb pillanatait.

A gálaműsor különleges zenei élményt kínált, amelyet László Attila, a 2011-es RTL Klub által szervezett Csillag születik tehetségkutató verseny győztese tett felejthetetlenné. László Attila a Republiktól az Ismerős Arcokig számos népszerű slágerrel örvendeztette meg a közönséget, akik előadását vastapssal jutalmazták.

Az est zárásaként a Szentesi Művelődési Központ Kézimunka Szakköre által készített ajándékokat, kézzel hímzett telefon- és szemüvegtartókat kaptak a vendégek, így téve még emlékezetesebbé ezt a különleges ünnepet.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29








Forrás