Kezdőlap Hírek Térfesztivál és sok-sok program egy hétvégén!…

Térfesztivál és sok-sok program egy hétvégén!…

32

Szentes város Önkormányzata és a Szentesi Művelődési Központ idén is megrendezi a már nagy múltra visszatekintő Térfesztivált a Kossuth téren szeptember 20-21 között!

Törekedtünk arra, hogy kicsik és nagyok egyaránt találjanak programot ezen a hosszú hétvégén – mondta Urvári Sándor a Szentesi Művelődési Központ igazgatója a Térfesztivál és kapcsolódó programjainak sajtótájékoztatóján.

Szeptember 20-án (pénteken) egy tűzzsonglőr bemutatóval indul a fesztivál, majd robban a Dinamit, akik 45 éve színesítik a rock zene palettáját! A péntek estét a Kópia zenekar koncertje zárja!

Szombat délelőtt a gyermekeké a főszerep ; 10 órától több zenés-táncos produkciót láthatunk majd a színpadon: lesz Salsa & Bachata, mazsorett illetve hip-hop produkció, de még interaktív bűvész show is!

A technikai átállások miatt déltől lesz egy hosszabb szünet, majd délután 15 órakor a Kossuth térről elstartol a III. Szentesi Veterán Jármű Találkozó felvonulása, és a nagyszínpadot a Staféta gyermekzenekar veszi át, akik vendégeket is hoznak magukkal Papagáj Panna és Mackó Lackó személyében.

A Staféta fellépése után Herczeg Balázs (Mókus) egy motoros bemutatóval kápráztatjuk el a közönséget, majd pedig kezdetét veszi a Traubi Zenekar koncertje és ezt követi a várva várt Hooligans élő nagykoncert!

Akik a koncert után szívesen maradnának a téren és szórakoznának, számukra Dj Jana szolgáltatja a talpalávalót!

A városban ezen a hétvégén a fesztivál mellett több ponton is találnak az érdeklődők programokat, többek között szeptember 20-án, pénteken indul a Művelődési és Ifjúsági Házban a három napos Díszmadár kiállítás, ahol nemcsak a madarak, hanem színes programok is várják az odalátogatókat; madárkutató előadásokat hallgathatnak meg, de ásványkiállítással, csillagászati előadással és rajzkiállítással is kedveskednek a szervezők.

Szeptember 21-én 9- 14 óra között a Gólyás Házban Gaszto-és kézműves piacot tartunk, melyen több, mint 50 árus vesz részt. Közben a munkatársaink 9-11 óra között kézműves foglalkozásra várják a gyermekeket, ahol az ősz jegyében kreatívkodhatnak!

A Térfesztiválon megtalálhatjuk majd a L’amour vállalkozói csoportot is, akik az aktuális kuponfüzetük mellett egy új lehetőséggel rukkolnak elő. A csoport vállalkozói az üzletükben telefonálási lehetőséget biztosítanak diákoknak, akik nem vihetik magukkal a mobiltelefonjukat az iskolába, de valamilyen módon mégis üzenni szeretnének szüleiknek, akkor ezekben az üzletekben megtehetik azt, felhívhatják őket ingyenesen. Az üzletek egy egységes matricával jelzik ezt a bejáratukon, valamint közel ezer könyvjelzőt osztanak ki, amelyre a fontosabb telefonszámokat fel tudják írni a gyerekek.

– A csoport akciójához kapcsolódik az önkormányzat is – mondta Szabó Zoltán Ferenc polgármester, így, ha útközben bármilyen módon kapcsolatot szeretnének teremteni a hozzátartozókkal a diákok, akkor rendelkezésre állnak ezek az üzletek és a Városháza.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29








Forrás