Kezdőlap Hírek A munka és a jó aludttej a hosszú élet titka…

A munka és a jó aludttej a hosszú élet titka…

35

Ezt vallja a 90. születésnapját ünneplő Gilicze Józsefné Marika néni, aki a Mentő utcában született 90 évvel ezelőtt és a mai napig a szülői házban él. 1970-ben építették fel a régi házikó kertjében a Kádár kockát, amit azóta több helységgel bővítettek, de a legjobb érzés, amikor összejön a család.

Marika néni nagy családban nőtt fel, összesen kilencen voltak testvérek. Őket nevelték fel szüleik egy másfél szobás házikóban a Kisérben. – Még a lábnál is gyerek aludt – mondta Marika néni mosolyogva, – és amikor leszakadt alattuk az ágy, az édesanyjuk csak annyit kérdezett, hogy „most mennyi esett le?”

Gilicze Józsefnét Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere köszöntötte kilencvenedik születésnapján a város nevében és egy könyvet is vitt ajándékba, amelyben régi levelezőlapokon lehet megtekinteni Szentest. Ekkor derült ki, hogy Marika néni nagyon is ismeri a várost, mert 20 éven át a városi tereken a virágágyásokat gondozta a bíróságtól a vasútállomásig. Utána a régi Központi Konyhán dolgozott, ami az Ady Endre utcán volt a mostani Családsegítő épületében, de férje kertészkedése által a piacon is árult. Ezt csak pár hete hagyta abba, és adta át fiának. Mindenki tudta, hogy Marika néni a harmadik sor ötödik asztalnál árult.

Mikor arról faggattuk, hogy neki mi vált be, hogy ilyen szép kort megért, csak annyit mondott, hogy a munka, na meg az a napi két bögre finom aludttej!

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29








Forrás