Kezdőlap Hírek Hírek 75 éves a könyvtár Szentesen…

75 éves a könyvtár Szentesen…

29

Szeptember 9-én szakmai napot rendeztek a Városi Könyvtárban, ahol az ország különböző részeiről mintegy nyolcvan könyvtáros vett részt, hogy megvitassák a közgyűjtemények társadalmi felelősségvállalását, a fenntarthatóságot és a zöldkönyvtárak szerepét, nem mellesleg a szentesi könyvtár 75. születésnapját. Szekeres-Dancsó Mónika, a szentesi könyvtár igazgatója hangsúlyozta a könyvtárosok növekvő kihívásait, míg Szabó Zoltán Ferenc polgármester a könyvtárak nyugodt légkörének megőrzéséről beszélt.

Vágvölgyi Zoltán, az intézmény igazgatóhelyettese az elmúlt 75 év legfontosabb eseményeit emelte ki, köztük a könyvtár fejlődését a szabadpolcos rendszer bevezetésével és az olvasóközönség jelentős növekedésével. Külön említést tett az intézmény korábbi vezetőiről, akik nagyban hozzájárultak a könyvtár kultúrában betöltött szerepéhez.

Az eseményen Rózsa Dávid, az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatója bejelentette, hogy a szentesi dokumentumok, köztük helyi újságok és periodikák, digitalizálásra kerültek, és mostantól elérhetők az elektronikus periodika archívumban. Ez a projekt a város történetének egy fontos részét teszi hozzáférhetővé.

Emellett a gyermekkönyvtár idén 60 éves fennállását ünnepli, amit decemberben egy családi nap keretében fognak megünnepelni.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29








Forrás