Kezdőlap Szentesi Élet Több mint ezer futót várnak szombaton Szentesre – útlezárások is lesznek…

Több mint ezer futót várnak szombaton Szentesre – útlezárások is lesznek…

Szombaton városunk lesz a házigazdája az idei Tájékozódási Futó Rövidtávú Országos Bajnokságnak. Az eseményre több mint 1200, 12 és 85 év közötti versenyzőt várnak, akik csaknem 30 kategóriában állhatnak majd rajthoz. Délelőtt lesz a selejtező, délután pedig a döntőket rendezik. Az ob-t a hódmezővásárhelyi Hód-Mentor SE és a Szegedi Tájfutó és Környezetvédő Egyesület szervezi. Arról, hogyan zajlik majd a viadal, Barát László, a verseny egyik rendezője, háromszoros egyéni túrabajnok, a Szentesi Spartacus SzSE sportolója mesélt lapunknak.
Hering Viktor írását a Szentesi Élet 38. számában találják.

Az esemény idején útlezárások is lesznek a város több pontján. 9 órától 12 óráig teljes pályás lezárásra kerül a Kossuth Lajos utcában a Kettős körforgalomtól a Klauzál utcai körforgalomig terjedő szakasz „mindkét irányból behajtani tilos” tábla kihelyezése szükséges a végpontok között. A délelőtt folyamán a jelzőőrös (polgárőr és versenyrendező) irányítás történik a versenyterületnek a Klauzál utcai, Bocskai utcai, Jövendő utcai, Horváth Mihály utcai, Ady Endre utcai és Tóth József utcai szakaszain a futók akadálymentes áthaladásának érdekében.
• 2024. szeptember 14-én (szombaton) 14 órától 17:30 óráig teljes pályás lezárásra kerül a Szent Anna utca (Kisér utca és a Szent Imre herceg utca közötti szakasza). A Szentesi Járásbíróság körforgalomtól a Venezia étteremig, továbbá a járásbírósági körforgalomtól a Kossuth téri körforgalomig, valamint a Kossuth tér 5. szám előtti útszakaszokon „mindkét irányból behajtani tilos” táblát helyeznek ki. A délután folyamán jelzőőrös (polgárőr és versenyrendező) irányítás történik a versenyterületnek a Petőfi utca 1. és 9. szám között, valamint a Kossuth téri körforgalomtól a Kettős körfogalomig tartó szakaszokon.
A rendezvényre érkező résztvevők (kb. 300 db gépjármű) parkolása céljából a Csongrádi úton (Liget és Pusztai László Sporttelep mentén), a Vecseri-foki kiépített parkolók és Csallány Gábor parti (7517/18 hrsz.) füves parkoló terüleet zárják le reggel 6 órától.





Forrás

Exit mobile version