Kezdőlap Hírek Elindult a 2024/25-ös irodalmi-drámai tanév a KIMI-nél…

Elindult a 2024/25-ös irodalmi-drámai tanév a KIMI-nél…

133

A szentesi irodalmi-dráma tagozatosok kiálltak magukért, és kitartottak tanáraik mellett.

Még májusban teljesen hidegzuhanyként kapták a hírt, hogy a Horváth Mihály Gimnázium drámaképzését egy „aprócskát” átalakítaná az intézmény igazgatója. Mindezek ellenére, a 2024/25-ös tanévre jelentkező irodalmi-dráma tagozatos diákok többsége a korábbi műhelyükhöz, a KIMI-hez iratkozott be, mely 2024. szeptember 12-én tartotta tanévnyitóját a Tóth József Színház és Vigadóban.

Szebeni Zoltán, Pásztor Anikó, Majtényi András és Matos Ibolya köszöntötte a diákokat, valamint Keserű Imre telefonon bejelentkezve nyitotta meg a 2024/25-ös tanévet.

Szebeni Zoltán elmondta, hogy a következő héten négy vendég érkezik Szentesere a Megyeháza KKK-ban, ahol Spolarics Andrea – a Budaörsi Latinovits Színház tagja, színészmesterség tanár, egy könnyed, vidám színészmesterség alapozó tréninggel készül, koncentrációs és improvizáviós gyakorlatokkal, Girincsi Fruzsina – énektanár, hangképzés és önismereti dallamalkotó tréninggel készül, Nyáry Pali – KIMI szakképzés vezetője, SZFE-n végzett drámainstruktor a tréningen az előadói jelenlét alapvető szempontjaival – tér és idő – fog foglalkozni csoportos gyakorlatokon keresztül. Keserű Imre – volt szentesi drámais tanár, KIMI-ben színészmesterség és vers- és prózamondás tanár Klasszik Kesi-tesivel készül, ahogyan azt 1980 és 2011 között párszázan átélték.

Végezetül Pásztor Anikó ismertette a tanév főbb eseményeit.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29








Forrás