Kezdőlap Hírek Új évad, régi értékek…

Új évad, régi értékek…

184

A Szegedi Pinceszínház veszi át a Tóth József Színház és Vigadó üzemeltetését városunkban

A Szentesi Tóth József Színház és Vigadó üzemeltetését 2024. szeptember 1-től a Szegedi Pinceszínház vette át – mondta Szabó Zoltán Ferenc polgármester. – A döntést Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete hozta meg a 2024. augusztus 12-i rendkívüli testületi ülésén, melynek keretében Kancsár Orsolyát, a Szegedi Pinceszínház igazgatóját kérték fel a színház új üzemeltetőjének.

A Pinceszínház vezetősége kiemelt figyelmet fordít a hagyományok tiszteletére, miközben folyamatosan törekszik a megújulásra. Műsorpolitikájuk fontos eleme az új és kortárs magyar drámák bemutatása, valamint a fiatal tehetségek támogatása. Szentesen is ezt a szellemiséget kívánják képviselni, megőrizve a színház meglévő bérletrendszerét, amely hat felnőtt és hat gyermek- és ifjúsági előadást tartalmaz.

A 2024/2025-ös évad tervei:
A felnőtt bérlet előadásai között olyan klasszikus és kortárs darabok szerepelnek, mint Molière „Képzelt beteg” című komédiája, Olt Tamás „ABSZINT” című zenés zuhanása, valamint Fenyő-Tasnádi „Made in Hungária” című musicalje. Emellett Molnár Ferenc „Játék a kastélyban” című vígjátéka, Varsányi Anna „Gong” című szatirikus komédiája és a „Meseautó” musical comedy is helyet kap a programban.
A gyermek- és ifjúsági bérletek változatos előadásokat kínálnak, köztük Móka Miki Mókatára, Lázár Ervin „Négyszögletű kerek erdő”, valamint „Varázsnagymama” és „Rémusz bácsi meséi” című produkciókat.

További programok és tervek:
A Szegedi Pinceszínház célja, hogy Szentes városának turisztikai vonzerejét is növelje. Ezt különféle attrakciókkal, programokkal és együttműködésekkel kívánják elérni. A tervek között szerepel a színház „csillárjának” bemutatása, amely az országban is ritkaságnak számít, valamint backstage-bejárások, ahol a látogatók bepillanthatnak a színfalak mögé. Kiállítások és tárlatvezetések is gazdagítják majd a programkínálatot, melyek Szentes városának történetét mutatják be.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Színház|26








Forrás