Kezdőlap Hírek Zárt ajtók fogadták a petíció átadóit…

Zárt ajtók fogadták a petíció átadóit…

416

Az aHang 3359 aláírást gyűjtött össze ahhoz a petícióhoz, amelyet csütörtökön szerettek volna átadni a szentesi Horváth Mihály Gimnázium és a Hódmezővásárhelyi Tankerület vezetőinek.
A petícióban arra hívják fel a figyelmet, hogy a régóta sikeresen működő irodalmi-drámai tagozat átszervezése komoly bizonytalanságot eredményezett. A képzés a két intézmény közötti együttműködésre épül, és ezt a kapcsolatot nem pótolhatja egy más profillal rendelkező iskola.

Az átszervezés minden érintett számára hátrányos, így nem meglepő, hogy sok diák inkább a KIMI-t választotta, és úgy tudni, hogy a tanulók legalább nyolcvan százaléka továbbra is a korábbi oktatókkal szeretne dolgozni. A változások 20-30 diákot érintenek évfolyamonként, és a döntést senkivel sem egyeztették.

– Bár a szentesi önkormányzat biztosított egy új oktatási helyszínt a diákoknak a gimnázium által felmondott bérleti szerződésű terem helyett, de az iskola kicseréltette a zárat, így nem biztos, hogy a diákok bejuthatnak az épületbe a tanév kezdetekor – nyilatkozta Varga Ferenc országgyűlési képviselő.

Varga Ferenc és Tóth Rebeka (aHang Csongrád megyei koordinátora) megkísérelték átadni a petíciót, de a gimnázium főbejárata ekkor már zárva volt. Bár Varga telefonon elérte a portát, az igazgatónő telefonja ki volt kapcsolva. Különösen szokatlan volt ez, mivel az iskolában éppen ügyfélfogadási nap volt – tette hozzá Varga.

Tóth Rebeka később elmondta teelfonon, hogy Hódmezővásárhelyen, az Andrássy út 28. szám alatt lévő Tankerületi Központban csak részben tudták átadni a petíciót, mivel a Tankerületi Központ vezetője szabadságon volt, és hosszas egyeztetést követően a helyettese vette át a Horváth Mihály Gimnáziummal kapcsolatos dokumentumot, de a HMG igazgatója is meg fogja kapni, mert ajánlott küldeményként adják fel számára.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29








Forrás