Kezdőlap Egyéb Városi elismerések átadása az államalapítás ünnepe alkalmából…

Városi elismerések átadása az államalapítás ünnepe alkalmából…

576

Szentesen, a Megyeháza dísztermében 2024. augusztus 16-án elismerésben részesítették a kiemelkedő közszolgálati munkát végző dolgozókat, az államalapító Szent István ünnepének alkalmából.

Szabó Zoltán Ferenc polgármester ünnepi beszédében kiemelte, hogy a város különböző területein – kultúra, sport, oktatás, fenntartás – dolgozók mindent megtesznek Szentes élhetőségéért és jól működéséért.

A közszférában hosszabb ideje kiemelkedő munkájuk elismeréséért kitüntetést vehetett át:

• Bozsokiné Barta Edit – Szentes Városellátó Nkft. parkgondozási részlegvezetője
• Cseh Krisztina – a Központi Konyha konyhai kisegítője
• Dányiné Nagy Andrea – a Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon vezetője
• Fazekas Edit – a Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon szociális munkatársa
• Hajós Viktória – a Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal munkatársa
• Horváth Sándor – a Szentes Városi Szolgáltató KFT munkavállalója
• Magyar Katalin – a Szentes Városellátó Nonprofit Kft. Városüzemeltetési csoport munkatársa
• Miskolczi Zsanett Bettina – az Üdülőközpont marketing ügyintézője
• Nagy-Mélykúti Stefánia – Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal adóhatósági ügyintézője
• Pászti-Tóth Anita – a dr. Mátéffy Ferenc utcai Óvoda pedagógiai asszisztense
• Szatmári Péter Pál – a Családsegítő Központ tanyagondnoka
• Váczi Renáta – a Gondozási Központ munkatársa
• Vetró Ferencné Jutka – az Üdülőközpont munkavállalója.

— Méltatások —
I. Bozsokiné Barta Edit 2020. 11. 02. óta vezeti a Szentes Városellátó Nkft. parkgondozási részlegét. Munkaköre az évről évre bővülő, egyre munkaigényesebb park, közterület gondozási feladatok szervezése és irányítása. Feladatai közül a leglátványosabb az éves egynyári virágkiültetés megtervezése, kivitelezése, legkevésbé népszerű feladata a fakivágások szervezése. Részlegének tevékenysége folyamatosan bővül, például az emelőkosaras jármű szinte folyamatos üzemeltetése, illetve az Ilonaparti üvegház minden évben növekvő kihasználtságú üzemeltetése. Bár mindkét terület az parkgondozási feladatok terén jelentősen erősíti az önellátást, ugyanakkor jelentős munkaerő ellátási nehézséget is okoz. 2023. évre a parkgondozási részleg évelő cserjékből szinte teljesen, egyéb növényekből részben önellátóvá vált. Ehhez a folyamathoz járul hozzá Edit növény gyűjtögető szokása, amely miatt már több éve gyakorlatilag kinőtték a rendelkezésre álló üvegház területet. Munkaerő hiányt gyakran saját kezű részvétellel próbálja pótolni, így eddig még nem volt olyan alkalom amikor kérésre kabátzsebből vagy táskából nem tudott volna metszőollót elővarázsolni.

II. Cseh Krisztina 1986. óta, immár 38 éve a Központi Konyha konyhai kisegítőjeként tevékenykedik. Munkáját, a rábízott feladatokat pontosan végzi, vezetői számára megbízható munkaerő. A feladatai lelkiismeretes elvégzésén túl, besegít más munkaterületen dolgozó kollegáinak is.

III. Dányiné Nagy Andrea a csongrádi Batsányi János Gimnáziumban érettségizett, majd a Borosban képesített könyvelő, vállalati tervező, statisztikus mérlegképes könyvelő vizsgát tett. A Szegedi Tudományegyetem Egészségügyi Főiskolai Karán általános szociális munkás oklevelet vehetett át, illetve az idősek szociális ellátása témacsoportból szociális munkás szakvizsgát tett. Tudását bővítve emeltszintű ápolói szakképesítést majd szociálpolitikus, ellátottjogi képviselői végzettséget szerzett. A későbbiekben is folyamatosan frissítette tudását szociális, egészségügyi, pénzügyi, mérlegképes könyvelői és szociális ágazati mester vezetőképzéseken. 1995-ben az Aranysziget Otthonban analitikus könyvelőként kezdett dolgozni, később gondozotti ügyintéző, majd szociális munkatársi feladatokkal bízták meg. 2011-ben az integrált Aranysziget Otthon Szentesi Otthonának részlegvezetője és vezető ápolója lett. 2016 óta intézményvezetője a Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthonnak. Szigorúan betartja a szakmai előírásokat, határidőket. Pontos, példaértékű munkát végez. Több évtizedes munkáját lelkiismeretesen és nagy szorgalommal látja el, kötelességtudat és az igényesség jellemzi. Munkatársaival törekszik a színvonalas feladatellátásra. A város vezetőivel, képviselőkkel, munkatársaival, az önkormányzati intézmények vezetőivel, gazdasági társaságok ügyvezetőivel jó viszonyt alakított ki. Igyekszik a bizalommal teli munkahelyi légkör és a csapatszellem kialakítására. Empatikus és segítőkész az idős emberekkel. Elismerésre méltó a szakmai munkája.

IV. Fazekas Edit a Horváth Mihály Gimnáziumban tett érettségi vizsgát. A Szegedi Tudományegyetem Egészségügyi Főiskolai Karán általános szociális munkás oklevelet vehetett át, majd az idősek szociális ellátása témacsoportból szociális munkás szakvizsgát tett. Szociális továbbképzéseken évről-évre fejleszti tudását. 2008-tól, a Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon megnyitása óta az intézmény szociális munkatársa. Az ellátottak életkörülményeinek és gondozási szükségletének feltérképezésében, a gondozási dokumentáció kidolgozásában van fontos szerepe. Magas szakmai színvonalon, hivatástudatból, lelkiismeretesen végzi munkáját. Feladatának tekinti az elesetteken, rászorulókon való segítést. Kezdeményező, a plusz feladatok vállalásában is élen jár. Aktívan részt vesz a gondozási csoportok munkájának megszervezésében. Empatikus, segítőkész. Elismerésre méltó a szakmai munkája.

V. Hajós Viktória 2014. szeptember 1. napjától dolgozik a Szentesi Közös Önkormányzati Hivatalban. Munkájához tartozik a testvérvárosi kapcsolatok ápolása, a város marketing feladatai. Hosszú évekig szervezte a városi farsangot. Részt vesz a város kulturális életét meghatározó rendezvények szervezésében, koordinálásában. Szinte napi kapcsolatot tart a Szentesi Sport- és Üdülőközponttal, valamint a Szentesi Művelődési Központtal A Tóth József Színház és Vigadó megnyitása óta végzi a Jókai Színház és az Önkormányzat közötti kapcsolattartást. Jelentős szerepe volt a Visit Szentes csoport kialakításában, elindításában, majd tevékenységük koordinálásában. Tevékenységével nagyban hozzájárult a város marketing és idegenforgalmi kapcsolatának ápolásához.

VI. Horváth Sándor 1992. október 15. napja óta a Szentes Városi Szolgáltató KFT munkavállalója. A Kertvárosi fűtőműben, mint diszpécserközpont kezelő végzi munkáját, ezen felül részt vesz a felmerülő műszaki karbantartási munkálatok elvégzésében is. A rábízott feladatokat lelkiismeretesen elvégzi. Munkatársait mindig meghallgató, segítőkész kolléga.

VII. Magyar Katalin 2017. október 04. óta dolgozik a Szentes Városellátó Nonprofit Kft-nél. A Városüzemeltetési csoport munkatársaként fő feladata az önkormányzati küldemények kézbesítése. E mellett szorgalmasan vesz részt a közterületek karbantartásában, gyommentesítésében. Küldeménykézbesítő feladatkörét átmenetileg egyedül is igyekezett a lehető legkevesebb külső segítség nélkül ellátni. Munkavégzésében önálló, közreműködő, azt gondosan teljesíti, a jelentős mértékű lakossági kapcsolattartására panasz nem érkezett, munkatársaival, munkavezetőivel kapcsolata jó.

VIII. Miskolczi Zsanett Bettina 2013. júliustól dolgozik az Üdülőközpontnál marketing ügyintéző munkakörben. Szorgalmas, precíz, a rábízott feladatokat maradéktalanul elvégzi. Igyekszik a határidős munkákat időben elkészíteni, még ha néha késve kapja meg hozzá a szükséges anyagokat. Kreatív ötleteivel színesíti a cég honlapját és facebook felületét. Ellátja a titkársági feladatokat is. Kollégáival nagyon jó kapcsolatot ápol. A szervezett rendezvényeink aktív közreműködője.

IX. Nagy-Mélykúti Stefánia képesített könyvelő és tervező statisztikus végzettséggel analitikus könyvelőként dolgozott egy zentai termékgyártó vállalatnál 9 éven át. Ezt követően egy évig volt gazdasági ügyintéző Gyulán. Majd a szentesi Dr. Bugyi István Kórházban dolgozott, ahol főkönyvi könyvelő, finanszírozási csoportvezető volt. A Szentesi Közös Önkormányzati Hivatalban 2008-tól dolgozik adóhatósági ügyintézőként. Munkája mellett, azért, hogy tudását folyamatosan bővítse, mérlegképes könyvelői tanfolyamot végzett, majd az Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar társadalombiztosítási szervező szakán diplomázott. 40 éves munkaviszonyából összesen 31 évet töltött a köz, ezen belül is Szentes Város lakosságának szolgálatában. Munkáját mindezen idő alatt végig példamutatóan, nagy precizitással és kitartással végezte. Személyében kollégái, felettesei és az ügyfelek is egy kedves, empatikus, segítőkész és lojális embert tisztelhetnek. Olyan kolléga ő, aki méltán lehet a köztisztviselők példaképe, akivel öröm együtt dolgozni, akihez jó ügyfélként fordulni. Munkája elismeréseként méltó a közszolgálati díjra.

X. Pászti-Tóth Anita 10 éve pedagógiai asszisztensként erősíti a dr. Mátéffy Ferenc utcai Óvoda nevelőtestületét. Munkájában mindig nagy hangsúlyt kap a gyermekek teljes elfogadása, szeretete, kedvességgel, türelemmel fordul feléjük. Személyiségével, egyéniségével, megbízhatóságával nagyon közel került nemcsak a gyermekek, hanem a szülők szívéhez is. Mindig arra törekszik, hogy maximálisan segítse az óvoda vezetőinek és pedagógusainak munkáját, annak érdekében, hogy a gyermekek óvodai ellátása és fejlesztése zökkenőmentes legyen. Mindig nyitott az új dolgok befogadására, fontosnak tartja az együtt gondolkodást, a csapatmunkát. Az intézmény alkalmazotti körének tagjaként alakítója és részese a jó munkahelyi légkörnek. Az óvoda nevelőtestületével és technikai dolgozóival összhangban szervezi munkáját, törekszik az egymást segítő emberi kapcsolatok kialakítására. Munkáját céltudatosság, körültekintés, a feladatok maradéktalan végrehajtása jellemezi. A példaértékű munkáért, a hivatástudatért és a közösségformáló erőért, méltó a Kiemelkedő Közszolgálatért Városi elismerésre.

XI. Szatmári Péter Pál, ahogy a kollégái hívják, Szatyesz 2006.07.01-én kezdett a Családsegítő Központban dolgozni, mint a lapistói körzet tanyagondnoka. Elkötelezettsége és segítőkészsége következtében, az ellátási területén élő lakosok Pétert gyorsan a bizalmukba fogadták, és szívesen fordulnak hozzá segítségért. Nem egy alkalommal segítette a körzetében működő közösségi és prevenciós programok megvalósítását munkaidején túl is, így pl. a lapistói napok lebonyolításában is aktívan részt vállal. Saját körzetéhez tartozó feladatain túl az adomány szállításban is mindig lehet rá számítani. Péter a Családsegítő Központ csapatépítő rendezvényeinek egyik elhagyhatatlan, központi szereplője. Nemcsak megalapítója, de éveken át legfőbb szervezője is volt a Gasztro Garázs elnevezési közös sütéseinknek, főzéseinknek, disznó-vágásoknak. Kollégái is szívesen kérnek tőle segítséget, mert tudják, mindig számíthatnak rá.

XII. Váczi Renáta Harminc éve dolgozik a Gondozási Központnál, ahol számos munkakörben megmérettette magát. Így dolgozott idősek klubjában terápiás munkatársként, jelzőrendszeres gondozásban és a házi segítségnyújtásban egyaránt. A rászabott munkát a legjobb tudásának megfelelően végezte. Mindig nagy hangsúlyt helyezett, hogy képezze magát, így a gondozói végzettsége mellé, mentálhigienes asszisztensi és demens gondozói végzettséget is szerzett. Szívesen segíti az új kollégákat a betanításban. Erőssége a határozott döntéshozatal, kimagasló problémamegoldó képesség, céltudatosság, motiváció a szakmai fejlődésre. Összességében az ellátottak felé segítő attitűddel, magas szakmai kompetenciával rendelkezik.

XIII. Vetró Ferencné Jutka 2018. júniusától az Üdülőközpont munkavállalója. A gazdasági irodán munkaügyi ügyintéző munkakörben látja el feladatait. Munkáját igyekezettel végzi, soha nem nézi az óráját mikor van vége a munkaidőnek. Amennyiben a bérszámfejtés úgy kívánja hétvégéjét is beáldozza csak, hogy időben elkészüljön a számfejtés. Ő érkezik minden nap leghamarabb az irodába és illatozó finom kávéval várja kollégáit, akikkel jó a viszonya. Segítőkész, igyekszik minden helyzetből az optimumot kihozni.

„DR. CSERGŐ KÁROLY EMLÉKÉÉRT” díjat kapott Balogh Imre

Szentes város lakosságának, gazdasági és társadalmi szervezeteinek felkérését követően, a beérkezett javaslatokat a Képviselő-testület megtárgyalta és a 98/2024. (VII.09.) határozatával a közszolgálatáért a Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Számviteli és Tervezési Iroda irodavezetőjének, Balogh Imrének ítélte oda 2024. évben a „Dr. Csergő Károly emlékéért” díjat.

Balogh Imre a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban érettségizett, ezt követően az iskolapadból 1977. szeptember 01-től az első munkahelyén, a Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal jogelődjénél, a Szentesi Városi Tanács V.B. Pénzügyi, Terv- és Munkaügyi osztályán, mint költségvetési előadó kezdett dolgozni. Munkájának hatékonyabb ellátása érdekében 1981-ben elvégezte az Államigazgatási Főiskolát. Az évek múlásával 2014. novemberétől a Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Számviteli és Tervezési Irodájának irodavezetőjévé nevezték ki. Elhivatottságával, rátermettségével, hivatali elkötelezettségével, rendkívüli munkabírásával kivívta az irányítása alá tartozó kollegák, a hivatal és a társszervek dolgozóinak elismerését is. Nemcsak a közvetlen kollegák, de az önkormányzat intézményeinek, gazdasági társaságainak vezetői, munkatársai is bátran fordulhattak hozzá, mindig, mindenkinek korrekt segítséget nyújtott, igyekezett a problémáikat gyorsan, szakszerűen megoldani. Munkabírása, terhelhetősége példaértékű. Nem egyszerűen főnök volt, hanem vezető, aki nem csak elvárta a pontos munkavégzést, a munkatempót, de ő maga is így dolgozott, így mutatott példát közvetlen kollegáinak is. Hivatástudatát bizonyítja, hogy ő volt az, aki már korán reggel bent volt a Hivatalban, és ha kellett, nyitotta az épület kapuit. Határozott elképzelései és elvárásai voltak, döntéseit átgondoltan, gyorsan és határozottan hozta. Szakszerűen irányította és összefogta a csapatát, amely a Hivatal egyik legnehezebb feladatát ellátó irodája, a Számviteli és Tervezési Iroda. Az önkormányzat, a város gazdálkodása függött a szakszerű döntéseitől. Munkáját lelkiismeretesen, pontosan és nagy szorgalommal látta el, melyet a kötelességtudat és az igényesség jellemzett. Tudása, tapasztalata alapján munkája gyors, alapos. Az általa adott vélemény megbízható, a város vezetése mindig támaszkodhatott rá. Több évtizedes munkája során állandó figyelemmel kísérte a jogszabályok változását. 2000. évben munkáját elismerve Közszolgálati díjban részesült.
Balogh Imre a Hivatal oszlopos tagjaként, 44 évig volt a szakmában, ami manapság már igen ritka: egy munkahelyen, amelynek lezárásaként méltó a Dr. Csergő Károlyért emlékdíjra. Példamutató munkája, magatartása, kitartása, minden köztisztviselő számára követendő. A Hivatal egy fontos, meghatározó, humoros egyénisége hiányozni fog a kollegáinak, a kollektívának.

SZENTES VÁROS KÖZRENDJÉÉRT ÉS KÖZBIZTONSÁGÁÉRT DÍJ-ban részesült Balogh-Szabó Imre r. ezredes

Szentes Város Polgármestere az 1/2021. (l. 28.) polgármesteri rendelete alapján 2021. évtől „Szentes Város Közrendjéért és Közbiztonságáért” díjban részesíti Szentes Város területén Szentes közrendje, közbiztonsága érdekében kimagasló szakmai munkát végző, vagy korábban ilyen feladatot ellátó személyt vagy közösséget.
Az a személy vagy közösség részesülhet ebben az elismerésben, aki/amely több évtizedes munkájával szolgálva a város előre haladását, közrendje, közbiztonsága érdekében kimagasló szakmai munkát, valamint önfeláldozó, helytálló tevékenységet végez vagy végzett. Aki/amely személyiségével, alázatával, emberközpontúságával példát mutat a fiatalabb kollégák számára, ily módon mind munkatársai, mind Szentes város polgárainak nagyrabecsülését magáénak tudhatja, vagy nyugdíjasként tudhatta aktív éveiben. Az elismerésre méltó személyre vagy közösségre a mindenkori szentesi rendőrkapitány tehet javaslatot, melyekről a Képviselő-testület Jogi és Ügyrendi Bizottsága véleménye alapján a Képviselő-testület dönt.

A szentesi rendőrkapitány által beérkezett javaslatot a Képviselő-testület Jogi és Ügyrendi Bizottsága megtárgyalta, véleménye alapján a Képviselő-testület döntött: 2024. évben Balogh-Szabó Imre r. ezredes részesül „Szentes Város Közrendjéért és Közbiztonságáért” díjban.

Méltatás:
Balogh-Szabó Imre r. ezredes úr 17 éven keresztül látta el a Szentesi Rendőrkapitányság kapitányságvezetői feladatait. Rendőri pályáját 1991. július 1-jén a Csongrádi Rendőrkapitányságon kezdte nyomozóként, majd két év elteltével már főnyomozóként dolgozott. A Szentesi Rendőrkapitányság állományába kérelmére került áthelyezésre 2000. június 1-jei hatállyal, ahol először hivatalvezetőként, majd 2004-től a Közrendvédelmi Osztály megbízott, 2005-től kinevezett osztályvezetőjeként látott el szolgálatot. A rendőrkapitányság vezetőjévé 2007. október 01-jén nevezték ki, és ezt a beosztást egészen 2024. február 28-ig ellátta. Kiemelkedő szakmai munkájának elismeréseként 2018. április 24-én a Belügyminiszter rendőrségi főtanácsosi címet adományozott részére.
Balogh-Szabó Imre r. ezredes úr határozott vezető, aki kimagasló szinten szervezte és irányította a Szentesi Rendőrkapitányságot. Személyisége garancia volt a teljes szervezeti egység magas színvonalú munkájára. Sikereinek alapja célorientált gondolkodásmódja, szakmai elhivatottsága, valamint őszinte egyénisége. Mind önmagával, mind beosztottjaival szemben magas követelményeket támasztott a munkavégzés során.
Tiszteletben álló vezető volt, aki kiváló kapcsolatot ápolt a kapitányság illetékességi területén lévő települések polgármestereivel, valamint a civil szervezetek, iskolák és egyéb intézmények vezetőivel.
Irányítása alatt a Szentesi Rendőrkapitányság szakmai mutatói átlag felettiek voltak, a feladatokat és kötelezettségeket a meghatározott stratégiai és taktikai céloknak megfelelően teljesítette. A nyomozáseredményességi és a felderítési mutatók javításával a lakosság szubjektív biztonságérzete jelentősen javult.
Balogh-Szabó Imre r. ezredes úr munkájával nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy Szentes városban a közbiztonság és a közrend védelmének lokális célkitűzései közül a közterületek rendjének biztosítása, a közlekedés biztonságának erősítése, a reagálóképesség javítása és közösségi jellegének szélesítése, a szolgáltatások színvonalának és időszerűségének fejlesztése megvalósuljon.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29








Forrás