Kezdőlap Hírek Hírek Fantasztikus eredményekkel tértek haza Liszabonból…

Fantasztikus eredményekkel tértek haza Liszabonból…

1441

2024. augusztus 12-én a szentesi Városházán Szabó Zoltán Ferenc polgármester köszöntötte Kóródi Istvánt, a Maximus SE sportolóját, és Pengő Lászlót, a neves úszót, akik jelentős sikereket értek el a Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa-bajnokságán Lisszabonban.

Kóródi István a portugáliai Európa-bajnokságról három éremmel tért haza: súlylökésben ezüstöt, gerelyhajításban és diszkoszvetésben bronzot szerzett. A gádorosi atléta, aki 32 évesen esett át vesetranszplantáción, azóta a szervátültetettek és most már az ép szenior sportolók között versenyez.

Pengő László szintén figyelemre méltó teljesítményt nyújtott: 50 és 100 méteren hátúszásban, valamint 50 és 100 méteren gyorsúszásban aranyérmet, míg 50 méteren mellúszásban ezüstérmet nyert.

A két sportoló hálájukat fejezték ki azoknak, akik támogatták őket: az orvosoknak, sportolóknak és sportvezetőknek. Kóródi István külön kiemelte a Benkő házaspár sportszakmai segítségét, amely máris meglátszik eredményein, hiszen csaknem fél métert javított teljesítményén. Pengő László pedig megköszönte a Szentesi Vízilabda Klubnak az edzési lehetőséget és a Delfin Szenior úszóknak a versenyzési támogatást.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Sport|22






Forrás