Kezdőlap Kultúra és szórakozás Szentesi Művelődési Központ Ismeretterjesztő előadás az Ezüstbojtár című kötet bemutatójával összekötve…

Ismeretterjesztő előadás az Ezüstbojtár című kötet bemutatójával összekötve…

Szeretettel várjuk minden korosztály képviselőit az alábbi előadásra!
Időpont: 2024. augusztus 13. (kedd) 10:00 – 11:00
Helyszín: Szentesi Művelődési Központ (Szentes, Tóth József utca 10-14.)
Az előadás tartalmából:
A János vitéz megjelenésének 175-ik évfordulója kapcsán merült fel Jantyik Zsolt író, zeneszerző énekesben, hogy – tisztelegve a halhatatlan Petőfi Sándor előtt – megírja az Ezüstbojtárt, a modern János vitéz történetét, az „útkeresés könyvét”. Ez az alkotás két fiatal, Jancsi és Iluska története ebben a széttöredezett, XX. században gyökerező, mindig jelen idejű jövőben.
Megmaradhat-e itt és így a nagybetűs Szerelem? Milyen is ma fiatalnak lenni?
Létezhet-e mégis – s ha igen, vajon hogyan érhető el – a Boldogság, az örök emberi értékeken alapuló Teljes Értékű Élet, melyre mindannyian vágyunk?
A történetet izgalmas történelmi-társadalmi dimenzióba helyezi a dilemma: ha egy árva gyermek a ’gazdagék kukoricásában’ születik meg 1989-ben, akkor napjainkban – harmincegynéhány évesen – eljuthat-e vajon Tündérországba, és ha igen, miképpen?
Jantyik Zsolt ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ Petőfi Sándor születésének 200-ik évfordulóján az Ezüstbojtárban.




Forrás

Exit mobile version