Kezdőlap Hírek Hat érmet nyert idén a szentesi Hatos pálinka…

Hat érmet nyert idén a szentesi Hatos pálinka…

Hatos-Szekander Ferenc 2020 óta hozza kereskedelmi forgalomba pálinkáit Hatos Pálinka néven. Termékeit egyedül készíti a gyümölcs feldolgozástól a főzésig, palackozásig. A pálinkák egyediségét a palackok megjelenése is tükrözi. A kézzel írott címke felesége, Sárréti Krisztina munkáját dicséri.

Feri 15 év főzési tapasztalata és a képzéseken szerzett tudása mára már 100-nál is több elismeréssel díjazott pálinkát eredményezett. A legutóbbi megmérettetés az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny volt. Ezt az eseményt minden évben a Pálinka Nemzeti Tanács rendezi a Nemzeti Élelmiszerlánc- Biztonsági Hivatal (NÉBIH) együttműködésével. Ide a kereskedelmi főzdék küldhetik termékeiket, 40 főzde 328 pálinkát nevezett. A nevezett tételeket előszőr a Nébih-laborban vizsgálják meg, hogy beltartalma megfelel-e a szabályokban előírtaknak, és utána kerülnek a szakavatott bírálók elé, ahol többed magával a szentesi Köves Endre okleveles pálinkabíráló is napokig kóstolja és bírálja a beküldött pálinkákat. A Hatos Pálinka hat tételt nevezett a versenyre, és mind a hat érmes minősítést kapott, mint két évvel ezelőtt is, amikor négy pálinka négy érmet hozott Szentesre.

Minden évben minden szezon újabb kihívásokat jelent a pálinkafőzőknek, ezért csak a folyamatos képzéssel és a kompromisszumot nem ismerő odafigyeléssel készíthetik termékeiket. A Hatos Pálinkák garantálják a fogyasztónak a kifogástalan minőséget és a gyümölcsre jellemző friss, fajtajelleges, üde illatokat, ízeket. Feri hitvallása, hogy a pálinka a legtisztább szesz a tömény italok világában, ami a legnemesebb alapanyagokból készülő valódi luxustermék. Sokkal nagyobb megbecsülést érdemelne a fogyasztóktól és ennek elérése komoly kihívások elé állítja a szakmát, a marketinget és a működést keretbe foglaló szabályokat alkotó szereplőket. Feri a termékeit és a szakma rejtelmeit pálinkakóstolókon, pálinkavacsorákon szokta népszerűsíteni, ahol a szentesi termelőkkel és vendéglátósokkal szolgáltatnak minőségi gasztronómiai élményeket. Az idei szortimentjét kizárólag díjazott pálinkák alkotják: alma, körte, birs-alma, szilva, barack, szőlő és bodza.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29






Forrás

Exit mobile version