Kezdőlap Szentesi Élet Hat érem a Hatos Pálinkának…

Hat érem a Hatos Pálinkának…

32

Az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyen mind a hat benevezett tételével érmes minősítést kapott Hatos-Szekander Ferenc.

A szentesi pálinkafőző 2020 óta hozza kereskedelmi forgalomba nedűit Hatos Pálinka néven. Termékeit egyedül készíti a gyümölcsfeldolgozástól a főzésig, palackozásig. A pálinkák egyediségét a palackok megjelenése is tükrözi, a kézzel írott címke felesége, Sárréti Krisztina munkáját dicséri.

15 év főzési tapasztalata és a képzéseken szerzett tudása mára már 100-nál is több elismeréssel díjazott pálinkát eredményezett. A legutóbbi megmérettetés az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny volt, amit minden évben a Pálinka Nemzeti Tanács rendez a Nemzeti Élelmiszerlánc- Biztonsági Hivatal (NÉBIH) együttműködésével. Ide a kereskedelmi főzdék küldhetik termékeiket, 40 főzde 328 pálinkát nevezett. A versenybe küldött tételeket előszőr a Nébih-laborban vizsgálják meg, hogy beltartalma megfelel-e a szabályokban előírtaknak, és utána kerülnek a szakavatott bírálók elé, ahol többed magával a szentesi Köves Endre okleveles pálinkabíráló is napokig kóstolja és bírálja a beküldött pálinkákat. A Hatos Pálinka hat tételt nevezett a versenyre, és mindegyik érmes minősítést kapott, csakúgy, mint két éve, amikor négy pálinka négy érmet hozott Szentesre.





Forrás