Kezdőlap Szentesi VK Sportolói ösztöndíjat kapott Tyukász Anna #gratulálunk…

Sportolói ösztöndíjat kapott Tyukász Anna #gratulálunk…

Augusztusban az Egyesült Államok felé veszi az irányt klubunk tehetséges játékosa, Tyukász Anna. Középiskolai tanulmányait a Csongrádi Batsányi János Gimnázium és Kollégiumban végezte el, az ősztől pedig a kaliforniai Concordia University Irvine-on folytatja a tanulmányait marketing szakirányon. Sok sikert, Anna, várunk vissza! #hajráSzentes

– Tanulmányi- és sportösztöndíjat kaptam, de vízilabdázni is fogok az egyetemi csapatban. Elég népszerű a sportág az USA-ban ebben a korosztályban, az egyetemisták között jobban népszerűsítik – mondta érdeklődésünkre Anna, aki idén a Jó tanuló, jó sportoló elismerésben is részesült.

Anna a 2023–2024-es idényben rendszeres tagja volt a felnőttcsapatunknak az OB I.-ben, valamint az ifjúsági együttesnek, amellyel az országos bajnokságban bejutottunk a legjobb négy közé.

– Még nem sikerült feldolgozni, felfogni, hogy amerikai ösztöndíjat kaptam. Elképesztően hálás vagyok a szentesi csapatnak, mert sokat tanultam tőlük és szerettem itt játszani, kiváló közösséget alkottunk. A lezárások mindig nehezek, de bizakodva várom a következő időszakot – folytatta.

Magyarországon jogra jelentkezett Anna, de tanulmányi- és sportolói ösztöndíjat kapott az Egyesült Államokban. Ott viszont marketinget hallgat majd, mivel nagyon érdekli, miként lehet eladni dolgokat a leghatékonyabban. Hozzátette, tanulmányai befejeztével nem célja letelepedni a tengerentúlon, Magyarországon képzeli el a jövőjét.

– Csongrádi vagyok, a Csongrádi Vízilabda Klubban kezdtem el vízilabdázni. Nagyon hálás vagyok az ottani edzőimnek is, ott szerettem bele a vízilabdába. A legjobb emlékeim közül nehéz egyet kiemelni, de jól emlékszem például az első csongrádi edzésemre, ami pozitívan maradt meg bennem. Ehhez hasonlóan jó emlék az ifjúsági csapattal szerzett tavalyi ezüstérmünk, valamint a Duna-ligában játszott mérkőzések és az azokra tett utazásaink, mert mindig nagyszerű hangulatban teltek. Elmondható ez az olyan bajnoki meccsekről is, amelyekre úgy utaztunk, hogy tudtuk, minimális esélyünk van a pontszerzésre – nosztalgiázott kérésünkre Tyukász Anna.

📸 Török János/Délmagyarország

#szentesivízilabdaklub #utánpótlás #vízilabda #büszkeségünk




Forrás

Exit mobile version