Kezdőlap Szentesi VK Jó vízilabdázók mellett értékes emberek nevelése is a célunk…

Jó vízilabdázók mellett értékes emberek nevelése is a célunk…

670


🤽

Gyönyörű eredményekkel zárultak klubunk számára a leány vízilabda-bajnokságok korosztályos nyolcas döntői. 😍 Mindhárom csapatunk bejutott a legjobb négy közé, a gyermekcsapat ezüst-, a serdülő pedig bronzérmes lett, míg az ifjúságiak a negyedik helyen végeztek. 👏 Interjúsorozatunk második részében a bronzérmes serdülőcsapat vezetőedzőjét, Tóth Csengét kérdeztük. 🗣️💬👇 #hajráSzentes

– Bronzérmes lett a csapatod a serdülő bajnokságban. Milyen érzéseid vannak ezzel kapcsolatban?
– Mindenekelőtt nagyon szépen köszönjük a rengeteg gratulációt! A körülményekhez képest ennyi volt a hétvégében. Hiányérzetem a KSI elleni mérkőzéssel kapcsolatban van pusztán azért, mert egy góllal maradtunk alul pedig vezettünk 4–2-re is. Ettől a csapattól a harmadik hely abszolút elvárható volt, nagyon boldog vagyok ezzel az eredménnyel. A lányok is, nagyon jó érzés egy győztes mérkőzéssel lezárni a szezont.

– Milyen célkitűzéssel vágtatok neki a szezonnak?
– Amikor elkezdtük az alapozást, többen azt kérdezték tőlem, hogy van-e esélyünk megismételni a két évvel korábbi aranyérmes teljesítményt. Ha egy játékos ilyet kérdez, akkor úgy kell hozzáállni az idényhez, hogy az első hely a cél, hiszen mindenki a legfényesebb éremről álmodik. Az utánpótlásban viszont nem az érem színe a lényeg, hanem a fejlődés az első edzéstől az utolsó mérkőzésig. Az, hogy ez az időintervallum milyen tendenciát mutat, mennyit fejlődtek a játékosok egyénileg, illetve csapatszinten. Mindenki partner volt az egész évben a munkában, így rengeteget fejlődtek.

– És mi volt a cél a nyolcas döntőben?
– Az éremszerzés. Nem voltam még én sem ilyen szituációban edzőként, de azt kértem a lányoktól, hogy ne izguljuk túl a meccseket és fektessük a hangsúlyt a védekezésre. A negyed- és elődöntőben, valamint a bronzmeccs harmadik negyedéig is kevés gólt kaptunk. Az első mérkőzés megnyerése elvárt volt, a másodikon az volt a cél, hogy nagyon szoros meccset játsszunk a KSI-vel. Az utolsó előtt pedig azt mondtam a lányoknak, tegyenek meg mindent a bronzéremért, hogy győztes legyen az utolsó bajnoki. Dicséret illeti a csajokat, mert minden fáradtság ellenére megtették ezt.

– Az utánpótlásképzés fő alkotóeleme a tervszerű építkezés. Ott tart most a serdülőcsapatunk, ahova vártad a szezon elején előzetesen?
– Abszolút, sikerült a terveimet végrehajtani. Döcögősen indultunk, hiszen hozzám kellett szokni a lányoknak. Mivel a gyermek- és a serdülő korosztály egy időpontban készül, szinte együtt vittük ezt a két csapatot édesapámmal. Már év közben látszott, hogy jó koncepciót találtunk ki. Azt szeretnénk, ha emberileg is értéket képviselnének a játékosaink, ha majd továbbtanulnak egyetemen, főiskolán.

– Mik voltak számodra a szezon legkedvesebb élményei?
– Konkrétat nehéz megnevezni. A legjobb élmények mindig azok a pillanatok, amikor egy mérkőzésen sikerül egy olyan dolgot végrehajtani, amit rengeteget gyakoroltunk és addig nem sikerült tökéletesen reprodukálni. Az ilyen pillanatokért érdemes dolgozni, mert látják a csajok, hogy van eredménye az egész éves munkánknak. De ha mindenképpen ki kellene emelni valamit, nagyon jólesett, amikor a születésnapomra egy gyümölcskosárral készültek, míg Gyuszinak tortát sütöttek. Egy nagyon jófej csapatunk van, karácsonyra például levelet kaptunk tőlük. Ilyenkor felértékelődik a stressz, a rengeteg fejfájás és a befektetett munka, amikor a lányok emberi értéke is megmutatkozik.

– Meddig edzetek még?
– Vasárnap lesz az évzárónk, így addig. Két hét edzésmentes időszakot tartunk, majd a vakáció előtti utolsó héten elkezdünk egy felzárkóztató programot, aminek az a lényege, hogy minden olyan technikai dolgot fejlesztünk, amiben lemaradása van a többiekhez képest az adott játékosnak. Az a cél hogy a július végi alapozásra mindenki felzárkózzon.

#szentesivízilabdaklub #vízilabda #utánpótlás #büszkeségeink




Forrás