Kezdőlap Szentesi VK Elismerést kapott a leány utánpótlásunk…

Elismerést kapott a leány utánpótlásunk…


🥳

Akárcsak 2023-ban, 2024-ben is nyertünk a Délmagyarország és a delmagyar.hu közönségszavazásán. A Csongrád-Csanád vármegyei napilap és online kiadása idén a Szentesi Vízilabda Klub leány utánpótlását díjazta, a szavazatok alapján mi lettünk Az év női csapata. 👏 A jelölést csodálatos eredményeinkkel érdemeltük ki, hiszen a 2022–2023-as szezonban a leány ifjúsági bajnokságban ezüst-, a serdülő nyolcas döntőben pedig bronzérmet szereztünk, míg a gyermekbajnokságban a negyedik helyen zártunk. 🗣️💬 A Délmagyarország szerkesztőségében rendezett díjátadót követően ifjúsági együttesünk vezetőedzőjével, Matajsz Márkkal beszélgettünk. 👇

– Mit jelent számotokra ez a díj?
– A Szentes Vízilabda Klub óriási hagyományokkal rendelkezik, zászlóshajója a városnak. Mindegyik szezont úgy kezdjük, hogy a lehető legtöbbet szeretnénk kihozni a játékosokból. Egy ilyen díj visszacsatolás a játékosoknak és az edzőknek, hogy megéri az a rengeteg munka, amit elvégeznek az egész év során. Az ifjúsági csapatunk ezüstérmes, a serdülő bronzérmes volt, a gyermek korosztály negyedik volt. Ez egy ilyen pici klub életében, mint a Szentesi VK, óriási siker, hogy mindhárom korosztálya a legjobb négy között van az országos bajnokságban. Ez büszkeségre ad okot!

– Ráadásul ezek nem kiugró eredmények!
– Így van, óriási eredményeket értünk el, de nem volt meglepetés, hiszen az előző években is zártunk már érmes helyen, illetve idén is büszkélkedhetünk már két éremmel. Folyamatosan tudjuk szállítani női vonalon az eredményeket, ami azt jelenti, hogy jó munka folyik a klubban, jó úton járunk.

– Ezek a lányok jelenthetik a szentesi és a magyar vízilabda jövőjét.
– Igen, Szentes mindig meghatározó bástyája volt a magyar vízilabda-társadalomnak. Voltak válogatott játékosaink, illetve most is ott van a korosztályos nemzeti csapatban Horváth Zsófi, Varga Nóri, Horváth Luca és Matajsz Janka, valamint a tehetséggondozóban is vannak játékosaink. Az viszont örök probléma nálunk, hogy az érettségit követően elmennek a fiatalok, mert nincs a városban egyetem vagy főiskola, vagy éppen olyan jó teljesítményt nyújtottak, hogy lecsap rájuk egy még jobb csapat. Ezt nehéz, de el kell fogadni és dolgozni kell tovább, mert 10-15 éve múlva visszatérhet a játékos, akkor pedig szeretettel visszavárni.

– Péntektől vasárnapig az ifjúsági nyolcas döntőben szerepel a csapatod, holnap 11.20-tól a Dunaújvárossal játszotok. Mit vársz ettől a hétvégétől?
– Felemás szezont futottunk eddig, mert volt benne meglepő győzelem és váratlan vereség is, amire nem számítottunk. Összességében viszont minden érem, helyezés és a bajnoki cím is a final8-ben dől el, ahol egy meccsen bármi megtörténhet. Bizakodva várom a Dunaújváros elleni negyeddöntőt, minden esélyünk megvan arra, hogy bejussunk a legjobb négy közé. Azon leszünk, hogy a tavalyi eredményünket megismételjük.

📸 Karnok Csaba/Délmagyarország

#szentesivízilabdaklub #utánpótlás #vízilabda #büszkeségeink #hajráSzentes






Forrás

Exit mobile version