Kezdőlap Hírek Kiülővel és fákkal gyarapodott a berekháti játszótér…

Kiülővel és fákkal gyarapodott a berekháti játszótér…

3028

Átadták a Juhász Gyula utca elején lévő játszótéren az új kerti kiülőt. Négy vállalkozónak köszönhetően pedig a területre öt újabb fát ültettek, ezzel indult a berekháti gyermeknapi rendezvény.

– Ez a program is azt példázza, hogy összefogással, egymást segítve sokkal messzebbre jutunk. Ezek apró figyelmességek, de lelket visznek a város, a közösségek életébe – fogalmazta meg Szabó Zoltán Ferenc polgármester, aki maga is aktívan közreműködött a facsemeték földbe ültetésében, ezzel folytatva a tavaly ősszel megkezdett Ültessünk 1000 fát Szentesen programot. Galagonya-és vérszilva fákkal gyarapodott a játszótér környéke a Terra-Coop Kft., a Szentesi Május 1.Agrár Zrt., a Számadás ’93 Könyvelő Szövetkezet, és a Színvilág.lakásfelújítás Kft. jóvoltából.
A kerti kiülő költségeit a város fedezte, az eladó kedvezményesen bocsátotta rendelkezésre – mondta el Agócs Lászlóné, a körzet önkormányzati képviselője.

A játszóteret 2020-ban létesítették, azóta folyamatosan bővült, hintával, kis homokozóval kezdődött, foci- és tollaslabdapályával folytatódott, idővel palincsra is volt igény, majd csúszdára. Tavaly a szalonnasütögető és egy könyvesszekrény a képviselői keretéből valósult meg. Így mára igazi gyöngyszemévé vált a városrésznek a játszótér, amit a többi városrészből is felkeresnek, különböző rendezvényeket tartanak itt.

Darók József (Szentesi Élet)

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29






Forrás