Kezdőlap Hírek Tehetségbarát Díjat kapott Szentes Város…

Tehetségbarát Díjat kapott Szentes Város…

3160

Szentes Város Önkormányzata mindig kiemelten kezelte a helyi gyermekeket és fiatalokat, az ifjúságügyet, benne a tehetséggondozást és a tehetségek segítését, figyelembe véve az egyenlő hozzáférés biztosítását. Ezt a kimagasló tevékenységet értékelte a pályázatot kiíró Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Nemzeti Tehetség Központ által delegált tagokból álló szakmai Értékelő Bizottság – mondta Szabó Zoltán Ferenc polgármester újságunknak.

A Tehetségbarát Önkormányzat Díj létrehozásának célja, hogy elismerésben részesüljenek azok a helyi önkormányzatok, amelyek – alapfeladatukon túl – kiemelkedő módon járulnak hozzá a tehetséges fiatalok felkutatásához, támogatásához, példamutató együttműködéseket folytatva tehetséggondozó szervezetekkel. A díjat évente 4 községi/ városi önkormányzat és 1 megyei jogú város/ fővárosi kerületi önkormányzatnak ítélik oda – mondta a díjátadó gálán Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára.

– Szentes Város Önkormányzata, annak hivatalában és intézményeiben folyó több évtizedes munkát ismerték el ezzel a díjjal. Ebben az elismerésben benne van az óvodáink, az iskolák, a közművelődési és közgyűjteményi, valamint a sport intézményeink, a szentesi civil szervezetek áldozatos és magas színvonalú tehetséggondozással kapcsolatos tevékenysége is – mondta a polgármester.

– Az elnyert 1.500.000,- Ft-os támogatásból széleskörű szakmai összefogással a Szentes Városi Könyvtárban fog megvalósulni tehetséggondozó tevékenység, amely a nagycsoportos óvodástól az érettségizőig minden korcsoport számára lehetővé teszi a matematikai logika, a térbeli tájékozódási képességek mellett az olvasás-, szövegértés fejlesztését, miközben a programban résztvevő gyermekek és fiatalok szociális kompetenciái és kommunikációs képességük is fejlődni fog – mondta Vidovicsné Molnár Zsuzsanna a város ifjúsági referense, vezető főtanácsos.

2024. május 16-án a díjátadó gálán Szabó Zoltán Ferenc, Szentes város polgármestere a Tehetségbarát Önkormányzat-díjat Hornung Ágnestől, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkárától és Kivés Zoltántól, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium önkormányzati helyettes államtitkárától vette át.

Ezzel Szentes Város Önkormányzata a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző önkormányzat lett.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Önkormányzati hírek|30







Forrás