Kezdőlap Hírek Madarak és fák napja a ligetben…

Madarak és fák napja a ligetben…

A szentesi Felsőpárti Óvoda, Rákóczi Ferenc utcai tagóvodájának szervezésében, önkormányzati támogatással 2024. május 14-én került megrendezésre a Madarak Fák Napja a Széchényi ligetben. Nyolc óvoda, tíz csoporttal vett részt az eseményen. A szervező óvoda Méhecske csoportjának táncos bemutatója előtt a gyerekek ismeretet szerezhettek az év madaráról, a kerecsensólyomról, és az év fájáról a közönséges bükkről.

Az óvodai nevelés az egyik legfontosabb időszak a gyermek fejlődésében és életre szóló tanulásában. Ez az időszak ideális lehetőséget kínál arra, hogy a környezettudatosságra neveljük a kisgyermekeket. A környezetvédelem fontossága napjainkban egyre inkább előtérbe kerül, és az óvodák kulcsszerepet játszhatnak abban, hogy már korán megtanítsák a gyerekeket a fenntartható gondolkodásra és cselekvésre.

A rendezvényt Szabó Zoltán Ferenc polgármester nyitotta meg, aki elmondta, hogy a város mindig számíthatott az óvodákra, de ők is számíthatnak a városra. Ennek jó példája volt a hétvégi jótékonysági futás, ahol az önkormányzat által felajánlott közel 1 millió forintot kilenc óvoda között lett szétosztva, így senki sem távozott üres kézzel a futóversenyről.

A ligetben kialakított „állomásokon” barkácsolhattak napellenzőt, mozoghattak, rajzolhattak, énekelhettek, logikai feladatokat oldhattak meg. A rendezvény célja a természet megismertetése, annak szépségének megláttatása, a természetvédelemre való nevelés. Óvják az őket körülvevő természetet, ügyeljenek annak tisztaságára.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29








Forrás

Exit mobile version