Kezdőlap Hírek Szentes Városért Emlékérmek átadása 6….

Szentes Városért Emlékérmek átadása 6….

2302

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete Szentes Városért Emlékérmet adományozott Szebellédi Anna részére a szociális területen végzett kiemelkedő teljesítményéért, valamint a város idősellátásáért kifejtett több évtizedes erőfeszítéseiért.

Szebellédi Anna 1987-2007 között Szentes Város Gondozási Központjának igazgatója volt. Munkáját az igényesség, az innováció és a szakma iránti elköteleződés jellemezte. Nevéhez fűződik a városban az idősek klubjainak megalakítása, a fogyatékkal élők nappali ellátásának alapítása, a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás bevezetése, a közösségi és nappali pszichiátria ellátás létrehozása. Számos projektben részt vett. Külföldi tanulmányutakon szerzett nemzetközi tapasztalatokat, volt Németországban, Ausztriában és Izraelben is.

Pályafutása alatt gyakran szervezett megyei szakmai konferenciákat, tudományos értekezleten tartott előadásokat és az Országos Vöröskereszt felkérésére az önkéntesek képzéséhez használt tananyag kidolgozásában is részt vett.

Több évtizeden keresztül vállalt a szociális szakképzésben oktatást, az idősellátás területén szükséges tantárgyakat, valamint a gyógypedagógia területéről egyaránt. Több éven keresztül vizsgaelnöki feladatokat is ellátott, valamint szociálpolitikai szakértőként is tevékenykedett.

Szakmai munkáját több alkalommal is elismerték: 1978-ban: Miniszteri kitüntetésben, 1997-ben: Pro-Caritate emlékéremben,1998-ban: Országos Vöröskereszttől az önkéntes munkáért Ezüstkereszt Érdemrendben, 2000-ben: Szentes Város Közszolgálatért emlékéremben részesült.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29








Forrás