Kezdőlap Hírek Szentes Városért Emlékérmek átadása 2….

Szentes Városért Emlékérmek átadása 2….

2221

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete Szentes Városért Emlékérmet adományozott az Együtt Szentesért Egyesület részére Szentes város értékeinek megőrzésében, a helyi közösségek összefogásában, a társasági és közéletben kifejtett segítő, szervező munkásságáért, nélkülözhetetlen segítségnyújtásáért (a díjat Szobota Imréné elnök és Mihály Béláné titkár vette át).

Az 1998-ban alakult Együtt Szentesért Egyesület idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját. Első elnöke néhai dr. Sipos Ferenc infektológus főorvos, társelnöke néhai dr. Széchenyiné Csergő Judit nyugalmazott laborvezető asszisztens volt. Egyik alapító tagja, majd 2006-tól 2014-ig elnöke volt az egyesületnek néhai dr. Bácskainé Fazekas Márta gimnáziumi igazgató, középiskolai tanár. Jelenleg Szobota Imréné nyugalmazott óvodapedagógus látja el az elnöki teendőket.

Az egyesület feladatai között szerepel a társasági, közéleti tevékenység segítése, szervezése Szentes városban és vonzáskörzetében. A kezdetekkor a célok között kiemelt szerepet játszott a helyi közéletben való aktív részvétel. Fontos feladatuk a kulturális és egészségmegőrző tevékenységek folytatása, a természet védelme. Teszik mindezt önzetlenül, önkéntes munkával a városukért, az itt élő emberek közösségéért. Az egyesület számtalan újszerű kezdeményezést valósított meg, növelve ezzel a város programkínálatát, az itt élő emberek lokálpatriotizmusát.

2007-ben az egyesület kezdeményezésére döntött Szentes Város Önkormányzata Koszta József festőművész földi maradványainak hazahozataláról.

Az egyesület az elmúlt évek során nagyon sok városi rendezvény kezdeményezője és szervezője volt. Az „Arcképek Szentesről” elnevezésű program 2015-ben indult útjára. Több sikeres kiállítást, ismeretterjesztő programot is szerveztek. Számon tartják a városi eseményeket, megemlékezéseket tartanak.

Azt vallják, hogy egy település ereje az értékek megőrzésében, a helyi közösségek összefogásában rejlik.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29








Forrás