Kezdőlap Hírek Szentes városa is elismerte az életmentő tűzoltót…

Szentes városa is elismerte az életmentő tűzoltót…

Újraélesztéssel életet mentett Balázs Csaba, a szentesi hivatásos tűzoltóság szolgálatparancsnoka. Ezt a cselekedetet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság mellett a tegnapi napon Szentes város képviselő-testülete is elismerte, mely elismerést Szabó Zoltán Ferenc polgármester adott át.

– Az eset Szentesen, az Attila úton történt, amely mindössze 150 méterre volt a tűzoltó laktanyánktól, így a vonulási időnk csak másodpercekig tartott. Ez azért is fontos, mert a sérült életkilátásai sokszor perceken múlnak. Vonuláskor még nem tudtuk, mi történt. Nekem – mint szolgálatparancsnoknak – tájékozódnom kellett – mondta Balázs Csaba tűzoltó százados.

Kiderült, nem az ütközés jelentette a legnagyobb problémát. A járművezető rosszul lett, kis sebességgel hajtott neki egy villanyoszlopnak. Az autóban négyen utaztak, a sofőrön kívül egy 50 körüli asszony, egy 30 körüli férfi és egy 2 éves kisgyerek. Az utasok nem sérültek meg, ők már, mire a katasztrófavédők odaértek, kiszálltak a járműből. A család a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Tiszainokáról érkezett Szentesre, az autót vezető férfit kérték meg, hogy hozza át őket.

– Elsőként a „látom, hallom, érzem” hármas alapján tájékozódtam. Odahajoltam a nyakához, néztem a mellkasát, hogy mozog-e, hallgattam, hogy szuszog-e és a nyakán próbáltam a pulzust kitapintani. Sajnos semmilyen életjelt nem tapasztaltam. Mondtam a srácoknak, hogy hozzákezdünk az újraélesztéshez, míg a mentők kiérnek – részletezte lapunknak.

A mentésről és annak előzményéről, a trauma feldolgozásáról, valamint egy furcsa véletlenről melyet valószínűleg a sors akart, erről a jövőhéten megjelenő Szentesi Életben olvashatnak.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29




Forrás

Exit mobile version