Kezdőlap Hírek A szentesi szülészetről kapott tájékoztatást a képviselő-testület…

A szentesi szülészetről kapott tájékoztatást a képviselő-testület…

– Szentes város képviselő-testületi ülésein többször hangzott el kérés, kérdés a Szentesi Szülészeti- Nőgyógyászati Osztály újraindításával kapcsolatban. Sajnos az egyetem nem válaszolt az interpellációs kérdésekre – mondta Agócs Lászlóné képviselő a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöke a 2024. március 28-i ülésen.

– A Szeged Televízió riportot készített Prof. Dr. Várbíró Szabolcs klinikaigazgatóval ez év elején. A riport megjelenése után egy levelet küldtem részére, melyre választ is kaptam – folytatta a képviselő, majd felolvasta azt.

Tisztelt Elnök Asszony!

A szentesi szülészeti-nőgyógyászati osztály 2023. január elsején bezárt. 2023. szeptember 1-től vettem át a klinika irányítását. 2023. októberétől indítottuk újra az egynapos sebészeti ellátást. Rácz főorvos úrral együtt fokozatosan stabilizáltuk a szentesi szülészet-nőgyógyászat helyzetét, ez jelenleg az egynapos sebészet megnyitását tette lehetővé és a közeli jövőben tervezem a terhesgondozás, az onkológiai és meddőségi szűrések új rendszerének kialakítását. Az ehhez szükséges személyi feltételek megteremtése folyamatban van. További fejlesztéseket ezen programok stabilitását követően tudunk átgondolni, lépésről lépésre haladva a szentesi szülészeti és nőgyógyászati ellátásban. Tisztelettel: Prof. Dr. Várbíró Szabolcs klinikaigazgató

– Ezúton szeretném megköszönni professzor úr válaszát, bízom abban, hogy minél előbb jó híreket kapunk Öntől! – zárta tájékoztatóját a képviselő.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29







Forrás

Exit mobile version