Kezdőlap Hírek Adni jobb, mint kapni – jótékonysági futás, gyaloglás Szentesen…

Adni jobb, mint kapni – jótékonysági futás, gyaloglás Szentesen…

2296

– Két hete futónagykövettalálkozón vettem részt, ahol a Kuti Zoli előadását hallgattam a Trizoli Jótifuti Egyesület működéséről. A két nap alatt volt min elérzékenyülni, sírni, s most az Ő előadásán is ugyanez történt sokunkkal. Akkor megfordult a fejemben, hogy miért is ne segíthetnénk nekik? „A láb mindig kéznél van!”-mondják. Tudunk futni, gyalogolni, ha egészségünk engedi, hát miért ne támogathatnánk őket? Városunkban sok futó van, sok gyermek, szülő pedagógus, edző, nagyszülő, aki, ha kézen fogja a gyermeket, elhozza, példát mutatva ezzel, miért ne támogathatná most épp pont ezt az egyesületet egy közös sporteseményen? „Sok kicsi sokra megy” alapon közösen gyűjthetünk számukra, hogy kicsit jobbá tegyük a világot, könnyebbé tegyük az Ő életüket – írta felhívásában Dósai-Molnár Szilvia szentesi futónagykövet, amikor is meghirdette a jótékonysági futó, gyalogló rendezvényt.

A Trizoli Jótifuti Egyesület 2012-ben alakult, hogy fogyatékkal élők számára adjon lehetőséget a közös sportoláshoz eseményeken való közös részvétellel és a szükséges eszközök biztosításával.

Az egyesület támogatására 2024. március 17-én vasárnap, több mint 80-an gyűltek össze a Pusztai László Sporttelepen, majd onnan átsétálva a Széchenyi-ligetbe, kellemes napsütésben sétáltak és futottak pár ligetkört.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Szabadtéri sportok|25








Forrás