Kezdőlap Szentesi VK Matajsz Márk a szezon végén távozik klubunktól…

Matajsz Márk a szezon végén távozik klubunktól…

1640


🔴🔵🤽

Három év után távozik a Szentesi Vízilabda Klubtól a leány utánpótlásunkban dolgozó, valamint OB I.-es női csapatunk vezetőedzője, Matajsz Márk. Nagyon sokat köszönhetünk Márkónak, aki az eddig elvégzett munkája gyümölcseként felkeltette a Ferencváros érdeklődését, és a zöld-fehérek OB I.-es női együttesének a trénere lesz a 2024–2025-ös idénytől.

– Nagyon sokat köszönhet a Szentesi Vízilabda Klub Márkónak, hiszen a női csapatok színvonala az ő nevéhez is fűződik. Nem ér váratlanul bennünket a távozása, hiszen várható volt, ha jó munkát végez nálunk, akkor kap egy még nagyobb lehetőséget. A Ferencvárossal nem tudunk versenybe szállni, elfogadjuk, hogy továbblép, sok sikert kívánunk neki a következő idénytől új munkahelyén. Márkó egy fiatal edző, aki már eddig is sokat adott ennek a sportágnak, még többet adhat a jövőben, és kaphat is, ahogy most ez az új lehetőség is jelzi. Volt már rá példa, hogy egy edző visszatért korábbi csapatához, mi is szeretettel várjuk őt vissza, a kötelék megmarad a Szentesi VK és Márkó között – nyilatkozta szakmai igazgatónk, Kis Gábor.

A Ferencváros megkeresése nem egy szimpla ajánlat volt Matajsz Márk számára. Női csapatunk vezetőedzője ugyanis 1997 és 2001 között játékosként az FTC-t erősítette, amellyel kétszer Magyar Kupát, egyszer pedig bajnokságot és KEK-et nyert. A 2024–2025-ös szezontól immár trénerként tér vissza korábbi sikereinek helyszínére.

– A Fradiban eltöltött sikeres évekre és a Szentesben játszott idényekre is jó visszagondolni, de a mindennapjaimat nem ez teszi ki, hogy nosztalgiázom. Az, hogy most adódik ez a lehetőség, az nagyban köszönhető a Szentesen végzett munkámnak, előbb a fiú utánpótlásban, majd a férfi OB I.-es csapatnál, picit szünetet követően pedig a női csapatnál és leány korosztályos csapatoknál, illetve a szombathelyi együttesnél elvégzett munkának – vélekedett Matajsz Márk, az OB I.-es Valdor Szentes vezetőedzője.

Úgy fogalmazott, Szentes mindig a szíve csücske volt és lesz.

– Csak jókat tudok mondani erről a klubról. Innen indult a pályafutásom, mindig a szívem csücske marad a Szentesi Vízilabda Klub, amely a hiedelmek ellenére él és virul, jó úton jár. Hálás vagyok a régebbi és jelenlegi vezetőknek a bizalomért, amit remélem, sikerült meghálálni nekik. Nem mindig hálás feladat az övék, de rengeteg munkát tesznek ebbe a klubba, élükön Kis Gáborral. Az, hogy elmegyek, nem a Szentes ellen irányul, minden téren megbecsülnek itt, ami mindenkinek az álma, de egy rendkívül megtisztelő megkeresést kaptam a Fraditól – folytatta.

Természetesen szót ejtettünk eddigi sikereiről is. A szentesi fiú ifjúsági csapattal magyar bajnoki bronzot nyert 2013-ban, míg a leány utánpótlásunkban 2021-ben bajnoki címet, 2023-ban pedig ezüstérmet ünnepelhettünk az irányításával.

– Szép eredményeket értünk el, sok jó játékossal dolgoztunk együtt. Brávik Fruzsina, Győri Eszter és Oltyán Gyula is nagyszerű sikereket ért el a leány utánpótlásban. Szentesen mindig volt vízilabda, és lesz is. Olykor vannak nehézségek, amiket meg kell tapasztalni, de talpra kell állni és vinni tovább a klub jóhírét. Ennek a városnak a zászlóshajója ez a sportág, a tavasz során pedig még azon leszek, hogy minél sikeresebben zárjunk minden fronton – tekintett a jövőbe pozitívan Márkó.

A Szentesi Vízilabda Klub hamarosan azt is bejelenti, hogy ki irányítja a Valdor Szentes OB I.-es női vízilabdacsapatát a következő idénytől.

📸 Vidovics Ferenc

#szentesivízilabdaklub #hajráSzentes



Forrás