Kezdőlap Hírek Hangsúlyt kap a gyakorlati oktatás, előtérben a szentesi kis és középvállalkozás…

Hangsúlyt kap a gyakorlati oktatás, előtérben a szentesi kis és középvállalkozás…


Hangsúlyt kap a gyakorlati oktatás, előtérben a szentesi kis és középvállalkozások

A Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Boros Sámuel Technikum az elmúlt fél évben több alkalommal is ellátogatott elsősorban helyi kis- és középvállalkozásokhoz, valamint néhány nagyvállalathoz is.

Az intézmény szem előtt tartja a projektalapú, gyakorlatorientált oktatás fontosságát, így a 2023/2024-es tanév első felében számos gyárlátogatást szerveztek diákjaiknak. A látogatások során a tanulók megismerték a vállalatok, vállalkozások gazdasági, termelési tevékenységét, azok működését. A tanórák ezáltal színesebbek, mozgalmasabbak lesznek. Mindemellett azonban fontos szempont, hogy a gyerekek önálló projektmunkákat készítsenek a gyárlátogatások során megszerzett tapasztalatokból, és a szaktanár által az év során elsajátított elméleti ismeretekből. Az iskola vezetősége és oktatói a szentesi iparkamarával közösen a jövőben is azon dolgoznak, hogy a diákok még több helyi vállalkozáshoz eljuthassanak, betekintést nyerve azok múltjába és jelenébe egyaránt.

Cégek, melyeknél már jártak az idei tanévben a „Borosos” diákok:
– Hungerit Zrt.
– Aradi Sajt (sajtüzem)
– Skinny Coffee
– Hydrokor Kft.
– Tesco Gyáli raktára
– HBC Coca-Cola
A tanév 2. félévére is számos gyárlátogatást terveznek és szerveznek az iskola szakmai oktatói, a gyakorlati, projektalapú oktatást támogatva.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Oktatás, tanulmányi hírek|36



Forrás

Exit mobile version