Kezdőlap Hírek Az idei év Teréz anya díjasa Puskásné Halál Ágnes…

Az idei év Teréz anya díjasa Puskásné Halál Ágnes…

A Szentesi Boldogságklub a Szentesi Egészségfejlesztési Irodával együttműködésben ’Teréz anya köztünk jár’ címmel egészségnapot szervezett 2024. január 27-én a Dózsa-házban.

Ezen a napon adták át a Teréz anya díjat, melyet a Boldogság Klub alapított. Bánfiné Szőke Erika elmondta, hogy ezzel a díjjal szeretnék elismerni azok munkáját évről évre, akik közösségi szolgálatával, munkájával a Boldogságklub jelmondatát önmaga is megszemélyesíti: JOBB VELED A VILÁG!

Gilicze Andrásné az elmúlt év Teréz anya díjasa ezekkel a gondolatokkal köszöntötte az idei év elismertjét Puskásné Halál Ágnest a szentesi Gondozási Központ intézményvezetőjét:

Kedves Ági!

– Hálás vagyok, hogy Isten ebben a világban, ebben a városban egymáshoz vezetett minket a feladatellátásokban.

– Szoktuk mondani, hogy kevesen vannak irgalmasok ebben a felfokozott irgalmatlan világban. De nem így van, mert Te is itt vagy és arra kaptál elhívást, hogy a segítségre szorulók megtaláljanak, melléjük állj, hathatós eligazítást, életvezetést, útmutatást adj nekik.

– Sőt másokat is arra vezetsz, hogy veled együtt munkálkodjanak mások javára, épülésére.

– A szolgálat, amivel Isten megbízott az örömhír (evangélium) átadás, hogy tegyünk jót azokkal, akiknek erre nagy szüksége van. Örömhír ez a bajba jutottnak, mert igazságot, irgalmasságot gyakorolnak feléjük/velük és megoldódnak a lehetetlennek tűnő dolgok is.

– Örömhír azoknak is, akik végzik a feladatot és látják, jót tettek.

A díjazottat köszöntötte Szabó Zoltán Ferenc polgármester is.

– Amikor beléptem erre a rendezvényre, egy idézetet lehetett kihúzni a kint lévő kosárból és hagy olvassam fel azt, amit a sors nekem szánt:

„A bátorság nem azt jelenti, hogy nincs bennünk félelem – hanem azt, hogy nem hagyjuk, hogy megbénítson bennünket.” – Paulo Coelho

– Egy picit ugorjunk vissza az időben, mert 2019-ben amikor polgármesteri megválasztásom után tervezgettük a jövőt, mindent felül írt a 2020-ban a Covid járvány. Ágival több mint húsz éve dolgozok együtt és szinte heti rendszerességgel találkozok, akkor, abban az időben rengeteget segített, mert azokban a nehéz időkben Ő és munkatársai a legnagyobb odafigyeléssel gondoltak a rájuk bízott idősekre, gondozottakra. Az általam kihúzott idézet, erre emlékeztet, hogy akkor nem bénult meg a város szociális ellátása, bár féltünk, de a félelem nem bénított meg – mondta Szabó Zoltán Ferenc.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29








Forrás

Exit mobile version