Kezdőlap Egyéb Életmentő elismerést kapott két „hétköznapi” hős…

Életmentő elismerést kapott két „hétköznapi” hős…

1249

Özv. Fodor Jánosné, Ica néni a Nagyörvény utcai otthonában egyedül él, mozgáskorlátozott, a fia az eset megtörténtekor külföldön tartózkodott. 2023. november 28-án délelőtt 11 órakor az udavarán elesett, miközben kiment tyúkokat etetni, meg a 6 macskát.
A vele szemben lakó Grábli Ágnes este 6 óra körül vészjósló macska nyávogást halott a ház előtt. Szólt Ica néni szomszédjának Felföldi Józsefnének és együtt mentek vissza és a kapu előtt figyelve Ági néni hallotta meg, hogy nagyon halkan Felföldinét hívja Ica néni.
Kapukulcsot szereztek és megtalálták Ica nénit, aki 7 órája a folyamatos esőtől átázottan, kihűlve feküdt az udvaron, de nem bírt felállni. Bevitték a házba és mentőt hívtak, sürgősségi ellátást kérve.
Életveszélyes állapotban szállították kórházba és két napig kritikus volt a helyzet – nem tudták felmelegíteni normál értékre a testhőmérsékletét és tüdőgyulladást is kapott.
Szerencsére felépült, december 7-én kiengedték a kórházból. Amíg bent tartózkodott Felföldiné látta el az állatokat. Miután hazaengedték ő segített neki mindenben úgy, hogy ő maga is beteg. December 17-én hazatért Ica néni fia.
Ha Grábli Ágnes nem hallja meg, nem szól Felföldinének 2 óra múlva Ica néni már nem él.
Ezt a cselekedetet ismereték el életmentő elismeréssel 2024 január 18-án a Városházán, melyet Szabó Zoltán Ferenc polgármester adott át az Ica néni megmentőinek, megköszönve a jószomszédi hozzáállást.




Forrás