Kezdőlap Szentesi VK Metalcom Szentes: elkezdtük a felkészülést a tavaszi szezonra…

Metalcom Szentes: elkezdtük a felkészülést a tavaszi szezonra…

1072


🤽‍♂️

A férfi OB I.-es csapatunk már lejátszotta első edzőmeccsét az új évben. A hosszabb bajnoki szünet lehetőséget ad arra, hogy átformáljuk picit a csapatot, de mivel meccshiánnyal küzdünk, folyamatos kétkapuzásokat tervezünk. 🔴🔵 A Metalcom Szentes vezetőedzőjével, klubunk szakmai igazgatójával, Kis Gáborral beszélgettünk.

– Mi újság az OB I.-es férficsapatunkkal, mikor kezdtétek el a felkészülést?
– Már két felkészülési héten túl vagyunk, mivel január 3-án egy hozzászoktató héttel indítottunk egy nagyobb pihenőt követően. Ez rá is fért a játékosokra, majd az elmúlt napokban már teljes intenzitással belevetettük magunkat a munkába. Fizikális és taktikai alapozást párhuzamosan végzünk, szeretnénk minél jobb állapotban lenni a március bajnoki folytatásra.

– Edzőmeccsek lesznek a programban?
– Természetesen! Az elsőt pénteken már le is játszottuk Szolnokon. Folyamatosan tervezünk kétkapuzásokat, mert meccshiánnyal küzdünk. Hiába dolgozunk rengeteget az edzéseken, ha a begyakorolt dolgokat nem próbáljuk ki meccseken. Az alsóházi rájátszásban nekünk már csak olyan mérkőzéseink lesznek, amelyeket egyaránt meg szeretnénk nyerni. Éppen emiatt fontos, hogy úgy érkezzünk a kezdésre, hogy a kétkapuzásoknak köszönhetően tudjuk, hol tartunk.

– Milyen volt az első, szolnoki gyakorlás?
– Nagyon jó, szimpatikus volt a támadójátékunk. Most is azt láttam, mint ősszel az edzések során, hogy sokkal több van ebben a Szentesben, mint ami a bajnokság során kijött. Azért dolgozunk az elkövetkezendő hetekben, hogy ezt a felszínre hozzuk és több ponttal gazdagodjunk a rájátszás során.

– Az egykörös alapszakasz során hét pontot gyűjtöttünk, akárcsak az Eger. A 12. helyről várjuk a folytatást. Az elmúlt idényekhez képest több pontot szereztünk egy fél idény alatt. Elégedettek lehetünk?
– Bizonyos szempontból lehet azt mondani, hogy jobban sikerült ez az ősz, mint az előző szezonok, de az előző bajnoki kiírások mások voltak. A lehetőségeket tekintve nem vagyok feltétlenül elégedett, mert több van ebben a csapatban. Szeretném, ha tavasszal egy sokkal szebb csapatképet mutatnánk a szurkolóink számára.

– Áldás vagy átok, hogy ilyen hosszú szünet van most a bajnokságban?
– Áldásnak érzem, mert van időnk egy kicsit átformálni a csapat működését. Ha például a jövő héten elkezdődnének a küzdelmek, akkor nem tudtam volna olyan dolgokat beletenni a felkészülésbe, amire mondjuk ez a két hónap elég. Átok viszont amiatt, hogy sokáig nincs tétmeccs, de mindenképpen jól jön, hogy egy picit nyugodtabb körülmények között dolgozhatunk.

– Végezetül pedig említsük meg a fiú utánpótlást is. Milyen őszt produkáltak?
– Kétoldalú az ő helyzetük, hiszen egyfelől próbáljuk azt a folyamatot megállítani a fiúknál, hogy folyamatosan gyengülő tendenciát mutassanak, majd elkezdeni építkezni. Az ősszel elkezdtek nyerni, sőt, lényegesen többször győztek az utánpótlás fiú csapataink, mint eddig. Ez jó dolog, hogy visszajelzéseket, dicséretet kapnak és nem mindig a negatívumokkal találkoznak. Ugyanakkor oda kell figyelni, hogy ne higgyék azt, túlságosan jókká váltak, meg kell tartani az egészséges önértékelést. Hosszútávú tervünk, hogy visszakerüljünk az A1-be, egyre jobb utánpótlással rendelkezzünk, végül pedig innen tápláljuk a felnőttcsapatunkat.

📸 Vidovics Ferenc




Forrás