Kezdőlap Szentesi Élet A szeretet gyertyája is ég…

A szeretet gyertyája is ég…

385

A negyedik gyertya is ég a város adventi koszorúján a Kossuth téren, ahol Szabó Zoltán Ferenc polgármester, Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője, AM miniszterhelyettes és Zsadányi József a Jézus szíve templom plébánosa mondta el ünnepi gondolatait.

– A hit, a remény, az öröm gyertyája után, ma a szeretet gyertyáját gyújtjuk meg – kezdte beszédét a polgármester. Szabó Zoltán Ferenc kitért arra, hogy mennyi területen kell helytállnunk, mind a munkában, mind pedig a magánéletben. Észre sem vesszük, hogy átrohanunk az életünkön, ritkábban találkozunk családunkkal, barátainkkal. – Hagyjunk időt magunknak és szeretteinknek is. A legfontosabb, hogy minőségi időt töltsünk egymással – tette hozzá. Rajtunk múlik, hogy a városban a békesség és a nyugalom marad-e az úr – zárta gondolatait. Végül, megköszönte a segítséget a szervezőknek, és azt, hogy ennyien kilátogattak a város által szervezett programokra.

Az elmúlt hetekben sok településen járt Farkas Sándor, és látta a készülődést a meghitt pillanatokra. A térség országgyűlési képviselője hozzátette, a sok megpróbáltatások után, az ünnep alatt megpihenünk. Hangsúlyozta, a család a legnagyobb erő, amit meg kell erősítenünk. Legyen ez az időszak a feltöltődésé – zárta gondolatait.

Zsadányi József plébános elmondta, hogy a titkot tudhatjuk meg szenteste napján. Isten a szeretet.

A program, Szentes Város Önkormányzat és a Szentesi Művelődési Központ szervezésében valósult meg.






Forrás