Kezdőlap Hírek A szeretet fénye – advent 4. lángja…

A szeretet fénye – advent 4. lángja…

2023. december 24-én délelőtt 10 órakor gyújtotta meg az utolsó adventi gyertyát Szabó Zoltán Ferenc polgármester, Farkas Sándor országgyűlési képviselő, miniszterhelyettes és Zsadányi József a szentesi Jézus Szíve Egyházközség plébánosa.

– Lezárul 2023-ban advent időszaka, a várakozás időszaka. Minden vasárnap összegyűltünk itt a Kossuth téren, ahol először a hit, majd a remény, múlt vasárnap az öröm, és a mai napon szeretet gyertyáját közösen gyújtjuk meg – mondta Szabó Zoltán Ferenc polgármester.

– Advent teljes időszaka egy befelé fordulása készletet mindannyiunkat. Egész évben az életünk sokszor másról sem szól csak a rohanásról. Szeretnénk a munkahelyünkön jól teljesíteni, de mellette szeretnénk a családi harmóniát folyamatosan biztosítani és minden célunkat elérni és a reményeinket tovább táplálni, amely a következő napokat, heteket és a következő évet is jellemzi.

– Túl rohanunk a saját életünkön, sokszor elmegyünk ismerősök barátok mellett. A családtagokkal is ritkábban találkozunk. Nem vesszük észre, hogy a gyermekeink fejlődnek okosodnak, növekednek mert az élet fut velünk. Akkor szalad az élet ennyire, ha mi ezt engedjük neki.

– Évközben sok dolgunk van, ezer feladat vár, de tudnunk kell időt hagyni magunkra is. Tudnunk kell megállni ebben a világban. A legfontosabb dolog az, hogy egymással, akár kisebb-nagyobb közösségeinkben, akár a családban vagy éppen a városban minőségi időt tudjunk egymásnak biztosítani. Ez kizárólag úgy történhet, ha magunk is a saját békénket és nyugalmunkat meglelve másoknak is át tudjuk adni a hit, a remény, az öröm és a szeretet gondolatát – mondta Szabó Zoltán Ferenc polgármester.

– Jézus születésének estélye mindannyiónknak a szívét megdobbantja – mondta Farkas Sándor miniszterhelyettes.

– Az elmúlt hetekben nagyon sok, főleg adventi gyertyagyújtások alkalmával, sok településen jártam és mindenütt azt tapasztaltam, hogy az emberek mennyire vágynak, mennyire várják és készülnek erre az utolsó karácsonyi meghitt pillanatokra. Nem csak a vásárlásokra, nemcsak a rohanásra, hanem valahol belülről is szeretnének egy pillanatra odaadni önmagunkat a család tagjai számára. Együtt lenni örömmel, mosollyal az arcukon és szeretettel.

Az adventi gyertyagyújtáson közreműködött Juhászné Molnár Csilla és Kulbert György.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29








Forrás

Exit mobile version