Kezdőlap Hírek Hírek Anna néni 90, Imre bácsi 95 éves és 71 éve házasok…

Anna néni 90, Imre bácsi 95 éves és 71 éve házasok…

387

Szépkorú köszöntésre érkeztünk a Pipacs utcába, ahol Balogh Imréné Anna nénit köszöntötte a város nevében Szabó Zoltán Ferenc polgármester.

Anna néni 1933-ban született Szentesen, a Pipacs utca 14. szám alatt.

A köszöntő utáni beszélgetésből derült ki, hogy a karácsonyi és újévi időszak olyan nevezetes dátumokat rejt, mint Anna néni születésnapja (december 26.), Imre bácsi születésnapja (január 26.) és a házassági évfordulójuk napja (január 3.), amely 71 évvel ezelőtt volt.

Anna néni 14 éves korában az Ivanov kertészetben kezdett el dolgozni, amely az egykori Vetőmag Kutató helyén volt. Utána a ruhagyárban folytatta a munkát, és onnan ment nyugdíjba 55 évesen.
– Melyik évben tetszett nyugdíjba menni? – kérdezte a polgármester.
– Hát nyolcban – jött is a válasz.
– Melyik nyolcban?
Erre Anna néni férjéhez fordult, és megkérdezte tőle: – Mikor mentünk nyugdíjba?
– Hát nyolcban.
Ekkor mindenki elmosolyodott, és közösen megfejtettük, hogy mind a ketten jól mondták, mert 1988-ban vonultak nyugdíjba. Ennyi idő elteltével már összefolynak az évek.

Utána sem tétlenkedtek, mert az Árpád TSZ-ben, egy 100 méteres és 3 darab 33 méteres fóliában kertészkedtek, mint ahogy sok más család Szentesen.

Kiderült az is, hogy Anna néni a Pipacs utca 14. szám alatt született, és Imre bácsival házasságuk után a Pipacs utca 13. szám alatt lelték meg közös otthonukat. – Éppen itt van átellenben a szülői ház – mondta Anna néni, aki kiemelte, hogy annyira jó szomszédok vannak az utcában, hogy mindenki figyel rájuk, és ha kell, azonnal segítenek.

A búcsúzáskor szólt Anna néni, hogy hamarosan találkozunk, mert január 26-án ünnepli Imre bácsi a 95. születésnapját, így újra köszöntésre fog érkezni Szabó Zoltán Ferenc polgármester.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29






Forrás