Kezdőlap Szentesi Élet „Kedves szentesi gyerekek!…

„Kedves szentesi gyerekek!…

260

Az egyik manóm egy postaládát helyezett ki a Szentesi Polgármesteri Hivatalba, s megkérte Szabó Zoltán Ferenc polgármester urat, hogy teljesítsen néhány kívánságot a bedobott levelek közül!” – szólt a felhívás a Mikulástól.

Sokan vették a bátorságot, és megírták leveleiket, majd az önkormányzat portáján található dobozba bedobták azokat. Idén is sok kívánság érkezett a Mikulás Előszobája postaládájába, amelyeket a Télapó igyekezett teljesíteni. Hajós Viktória idegenforgalmi-és marketing referens és a Szentesi Művelődési Központ munkatársainak közreműködésével váltak valóra a levélben írt kívánságok, együttműködve a MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezreddel és a Szentesi Rendőrkapitánysággal, akiknek köszönik a szervezést.

A napokban teljesült Bertus Konrád kívánsága, aki tűzoltóautót szeretett volna közelebbről megnézni. A szentesi tűzoltók örömmel segítettek a Mikulásnak, hogy Kornél kívánsága teljesüljön. Konrád és családja megnézték a múzeumot, beleülhetett az autóba, és még a Tűzoltóság napi munkájába is betekinthetett.

Nagy Eszter egy vonatot szeretett volna elindítani, megnézni a kalauz bácsi tábláját, amit sikeresen teljesített a Mikulás. Eszter megtanulta, mit kell tenni a vonat elindításához, teljesen profi kalauz vált belőle pár percre. Volt még egy hasonló kívánság: Marci és Gabesz is szeretett volna egyet vonatozni, de sajnos betegség miatt most nem tudtak elmenni. Reméljük, gyorsan meggyógyulnak, és hamarosan pótolni tudják a látogatást.

Nagy Kitti levelében azt kérte, hogy a Mikulás látogassa meg az iskolai osztályban. Hatalmas volt a meglepetés, amikor tényleg besétált hozzá, a Kiss Bálint Református Általános Iskola 1/a osztályába. A beszámoló hamarosan folytatódik, ugyanis lesz még lovas kívánság, hajfonás, régészkedés, vidámpark, foci…. csak győzze teljesíteni a Mikulás.








Forrás