Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Apa katona. Misszióban van. Hiányzik…

Apa katona. Misszióban van. Hiányzik…

Egy ellenállhatatlan kívánság érkezett a szentesi MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred egy külszolgálatot teljesítő katonájának gyermekeitől.

„Kedves Mikulás!” – kezdődött a levél.

„Apukám a szentesi laktanyában dolgozik, de jelenleg külföldön van. Nagyon hiányzik, ezért szeretnénk megnézni a munkahelyét.” – folytatta a kis levélíró.

Győri Tibor szakaszvezető leánykái: a 7 éves Kitti és a 4 éves Bogi kívánságát az ezred örömmel teljesítette.

A kislányok édesanyjukkal együtt látogatást tettek a Hídépítő Zászlóalj Mozgástámogató Század Alacsonyvízi Hídépítő Szakasz asztalos műhelyében, ahol láthatták azokat a különböző – szakmai feladatok ellátásához szükséges – eszközöket, melyekkel édesapjuk dolgozott.

Az izgatott gyermekek érdeklődve nézték a rideg és hatalmas gépeket, szippantották be a műhely fa illatát. Ezt követően a lányok a Búvár Bázis izgalmas világával ismerkedtek, először „kicsiben” a búvárok akváriumával, majd pedig a gyakorló medencét és a félelmetesen mély merülő medencét nézték meg. Végül pedig a katonai mentőautó varázsa kerítette őket hatalmába.

Látogatásukat a „Télapó furfangja” tette még emlékezetesebbé és izgalmasabbá, hiszen minden helyszínen egy-egy ajándékot „rejtett el” a kislányok részére, akik boldogan és élményekkel telve távoztak szentesi laktanyából.

Az 🌟Advent🌟 mindig tartogat valami mondanivalót.
Ez a történet az édesapa iránti szeretetre és az utána való vágyakozásra, annak fontosságára, valamit a gyermeki lélekben megbújó csodára hívja fel a figyelmet.
A történet, melynek büszkén voltak részesei az ezred katonái is.

🖋 Baranyai Erika Piros t.szds
📸 Király Zoltán Gergely zls.








Forrás

Exit mobile version