Kezdőlap Szentesi Élet Jótékonyak a mesterséges álmok…

Jótékonyak a mesterséges álmok…

Különleges kiállítás nyílt még szeptemberben a Szentes Városi Könyvtárban Mesterséges álmok címmel. A tárlaton az „alkotó” nem volt jelen. Viszont megjelentek azok, akik segítették a képek megvalósulását, amelyek témája, hogyan is álmodik a mesterséges intelligencia. Prievara Zsolt programozó a tárlat képeivel kapcsolatban elárulta, hogy ezek mintegy 40-50 lépésen keresztül váltak olyanná, amilyennek szerették volna. A hangsúly az álom szón van ebben az esetben, mert ezek a generatív neurális hálózatok olyan képeket generálnak, mint az álmaink. Az emberi agy is a látott tárgyakból, képekből álom közben új képeket alkot. Az alkotásokról beszélve bemutatta a képek készítőjét, fiatalabbik gyermekét, Prievara Lászlót. Az ő érdeme és sok-sok munkája, hogy ezek most itt megtekinthetők.

Ezt követően az intézmény igazgatónője, Szekeres Dancsó Mónika hozzáfűzte, hogy a képeket az alkotóik licitálásra bocsátják. Az így befolyt összeg jótékony célra fordították, a Szentesi Gondozási Központ részére a házigondozóknak ülésmelegítők, az ellátottak részére vitaminok, kézimunkákhoz szükséges eszközök és egyéb játékok, bevásárlótáskákat szereztek be, amelyeket hálásan köszön az intézmény.

De miért pont a Szentesi Gondozási Központra esett a választás? (a szerk.) – Még év elején édesanyámnak szüksége volt egy infúziós állványra, néhány telefon után a Szentesi Gondozási Központ II-es Klubjában azonnal a segítségemre voltak, minden ellenszolgáltatás nélkül. Ezt az önzetlen segítségnyújtást szerettem volna meghálálni az intézmény dolgozóinak – mondta Prievara Zsolt, aki folytatni kívánja a kiállítást, és az aukciót.




Forrás

Exit mobile version