Kezdőlap Szentesi VK Megnyertük a helyi rangadót #szépvoltlányok…

Megnyertük a helyi rangadót #szépvoltlányok…

185


🤽‍♀️ Megnyertük a helyi rangadót 👏🥳 #szépvoltlányok

Küzdelmes és kevés gólos mérkőzésen itthon tartottuk a három pontot a helyi rivális Szegeddel szemben. A mérkőzést a második fordulóból pótoltuk, októberben a vendégek kérésére halasztottuk el a találkozót a MOL női vízilabda OB I.-ben. #hajráSzentes

Valdor Szentes 🆚 Zue.hu Szegedi VE 7–5 (2–2, 2–1, 2–1, 1–1)
MOL női vízilabda OB I., 2. forduló. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda. Vezette: Ercse, Sajben.
Valdor Szentes: Füsti Molnár – Varga V. 3, Horváth Zs. 2, Hnatyszyn, Horváth L., Kövér-Kis 1, Boldizsár R. 1. Csere: Tyukász, Dobos, Bicskei, Erdélyi, Korom, Bíró. Vezetőedző: Matajsz Márk.
Szeged: Gyöngyösi – Szabó K., Tátrai, Bocskay, Pádár B. 1, Botka, Gémes 2. Csere: Baksa B., Pap 2, Miklós D., Hasznos. Vezetőedző: Szabó Tamás.
Gól – emberelőnyből: 8/4, ill. 6/1.
Ötméteresből: 2/1, ill. 1/1.

Nyilatkozat:
🗣️💬 Matajsz Márk: – Azt kértem a lányoktól, hogy tartsuk kevés gólon a Szegedet, ez maximálisan sikerült. Óriási tétje volt a mérkőzésnek, hiszen Tatabányán áttört egy gát, és most az volt a cél, hogy folytatódjon a lendület, a jó hangulat. Szükség lesz ezekre, hiszen Győrben szerdán egy újabb brusztos találkozó vár ránk. Azért volt fontos ez a meccs, hogy elhiggyék a lányok, képesek egy ilyen rangadót megnyerni. A játék nem volt szép, de ebből mi jöttünk ki jobban, mert a helyén volt a szívük a lányoknak. Amikor kellett, mertek váratlant húzni, kiválóan működött a védekezésünk. Gratulálok a Szegednek, mert látszik, hogy van stílusa a csapatnak, a “ visszavágó” biztosan kemény lesz. Mindenki tett a közösbe, ami győzelmet jelentett számunkra.

Összefoglaló:

✍️ Érdekes pillanatok előzték meg a bajnoki rangadó kezdetét. Nem volt elég levegő a meccslabdában, így a játékvezetők kikérték azt. Az ellenőrzést követően olyan történt, amilyenhez hasonlóra nem emlékszünk a szentesi vízilabda történelméből. Ercse Norbert játékvezető a partról “pattanás” nélkül a gyűrűbe dobta a labdát, ami onnan nem is pattant ki.

És akkor a meccs! Két perc után szereztünk vezetést Varga Viki révén, majd nem sokkal később a Szenteshez sok szállal kötődő, de most szegedi sapkát viselő Gémes Alexa egyenlített. 2–1-re már ők vezettek, de Viki újabb találatával egyenlítettünk, és 2–2-vel ért véget az első negyed.

Egy fél negyeden át úszkálás és a védelmek játszották a főszerepet. Pap Mirtill révén ismét a Szeged jutott vezetéshez, majd Varga harmadik góljával – ezúttal büntetőből – ismét egalizáltunk. A nagyszünet előtt tíz másodperccel pedig már ismét mi kerültünk előnybe, Horváth Zsófi értékesített egy emberelőnyt, 4–3.

Két és fél perccel a harmadik negyed vége előtt egyenlítettek a szegediek, majd az utolsó másfél percben kétszer is betaláltunk, így Kövér-Kis Réka és Boldizsár Rebeka góljaival 6–4-re léptünk el.

Öt percen át nem született újabb találat a negyedik negyedben. Pap találatát követően 6–5-re alakult az állás, a vendégek viszont az egyenlítésért nem támadhattak, mivel Horváth Zsófi egy újabb emberelőnyt váltott gólra.

A 9. fordulóban szerdán 19 órától a Győr vendégei leszünk.

📸 Vidovics Ferenc

#szentesivízilabdaklub #valdor #szentes #szeged #mol #vízilabda #magyarbajnokság #tippmix




Forrás