Kezdőlap Hírek Hírek Magyarországon idén kilenc tornádó volt, és az utolsó tegnap csapott le Szentes...

Magyarországon idén kilenc tornádó volt, és az utolsó tegnap csapott le Szentes …

403


Magyarországon idén kilenc tornádó volt, és az utolsó tegnap csapott le Szentes körzetében

Sok helyről jelentettek káreseményeket a tegnapi vihar után, de nem csak itt városunkban. A környező településeket sem kímélve vonult végig térségünkben a vihar.

Szabó Zoltán Ferenc polgármester az alábbi felhívással élt közösségi oldalán, amelyet mi is megosztunk.

Tisztelt szentesi lakosság!

Sajnálatos módon péntek délután egy veszélyes időjárási jelenség (földet ért tornádó) okozott komoly károkat és riadalmat Szentes város egyes bel- és külterületi helyszínein. A Katasztrófavédelem helyi parancsnoka azonnali tájékoztatással élve közölte velem a már akkor ismert bejelentett káreseményeket. Több lakóház tetőszerkezete kisebb nagyobb mértékben megsérült, fák és kerítések dőltek ki, autók rongálódtak meg, villanyvezetékek szakadtak le. A mostani tudásom szerint hála a Jóistennek személyi sérülés nem történt. Családot vagy egyedülálló személyt nem kellett krízis otthonban elhelyezni.

Nagy tisztelettel megköszönöm minden hivatásosnak és önkéntesnek az azonnali segítségnyújtást a károk lehetőség szerinti felszámolását! Mivel az esemény pár órával ezelőtt történt néhányan nem is tudhatnak érintettségükről.

Tisztelettel kérem, hogy a hétvégén itt https://www.facebook.com/zoltanferenc.szabo.9 hétfő reggeltől pedig a titkarsag@szentes.hu e-mail címen vagy a 06 63 510 302-es telefonszámon jelezzék, hogy a város miben tud segítséget nyújtani Önöknek az eset kapcsán.

Maradok tisztelettel:
Szabó Zoltán Ferenc
polgármester

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Önkormányzati hírek|30








Forrás