Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Alakulatunk katonái összevont felderítő kiképzésen vettek részt….

Alakulatunk katonái összevont felderítő kiképzésen vettek részt….

195

A Műszaki Ezred felderítő szakasz állománya, és az Ezred ipari alpinista végzettséggel rendelkező honvédei hegyi kiképzés keretében a Szentesi Katasztrófavédelmi Kirendeltség mászó házában gyakorolták a hegymászás során alkalmazott technikákat, valamint a felszerelés és eszközök helyes használatát.

A képzés célja, hogy a műszaki katonák magabiztosan és biztonságosan mozogjanak hegyi, vagy más nehezen megközelíthető helyeken.

Az alpintechnikai feladatok végrehajtásához életszerű helyszínt biztosított a tűzoltó laktanya mászótornya, ahol a résztvevők gyakorlati foglalkozás keretében az ön- és társbiztosítás alapjait, tehermozgatást és a feszített kötélpályán történő leereszkedést sajátították el.

A terepakadályok leküzdése nemcsak a szárazföldön, de a víz alatt is életmentő lehet. A foglalkozás alapeleme és egyben útmutatója a sikerhez: az egymás iránti bizalom, melyet a közös kihívások teljesítése tovább erősít.

Az itt megszerzett tudás nem csak katonáink biztonságos feladatvégrehajtását szolgálja, hanem lehetővé teszi számukra azt is, hogy váratlan katasztrófahelyzetben hatékony segítséget nyújtsanak a bajba jutottaknak.

✍️Baranyai Erika Piros t.szds
📷 Janó Miklós tőrm.








Forrás