Kezdőlap Hírek Száztizenegy felsőoktatásban tanuló szentesi diákot támogat a város…

Száztizenegy felsőoktatásban tanuló szentesi diákot támogat a város…

155

Nappali tagozatos, egyetemi vagy főiskolai hallgatókat támogat az önkormányzat ösztöndíjprogramja, amelyről Szabó Zolán Ferenc polgármester, Agócs Lászlóné önkormányzati képviselő, a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöke, Fekete Csilla a Szociális Iroda vezetője és Takács Ádám irodavezető-helyettes tartott tájékoztatást a hivatalban, 2023. október 24-én.

– Szentes Város Önkormányzata még 2001-ben döntött úgy, hogy saját ösztöndíjprogramot hoz létre, támogatva a felsőoktatásban résztvevő szentesi tanulókat – magyarázta a polgármester. Ez a program abban különbözik az országostól, hogy az egyetemek és főiskolák nem jövedelemként számolják el, így más szociális támogatásra is jogosultak lehetnek a tanulók. Az igénylésnél szempont volt a család egy főre jutó jövedelme, az, hogy van-e a családban kiskorú gyermek, munkanélküli, rokkantnyugdíjas, vagy egyedülálló szülő tartja-e el a családot. Erre a célra 6 millió forintot különített el az önkormányzat a költségvetésben, összesen 111 tanuló részesült idén az ösztöndíjprogramban, és 210 000 forinttal kellett kiegészíteni az elkülönített összeget.

Szalai Virág Katalin egyetemista is pályázott az ösztöndíjra, aki a diáktársait is képviselve a polgármestertől vette át a támogató nyilatkozatot és elmondta, jó érzés, hogy a város is támogatja a tanulmányait.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29








Forrás