Kezdőlap Hírek Hírek Az életem legfontosabb tartalma mégiscsak a szabadság volt … kiállítás nyílt K…

Az életem legfontosabb tartalma mégiscsak a szabadság volt … kiállítás nyílt K…


Az életem legfontosabb tartalma mégiscsak a szabadság volt … kiállítás nyílt Kertész Imréről és a szabadságról a könyvtárban

2023. október 16-án, hétfőn nyílt meg a Kertész Imre Intézet vándorkiállítása a Szentesi Városi Könyvtár és a Szentesi Művelődési Központ közös szervezésében, amelyet október végéig látogatható a nyitvatartási időben.

Kertész Imréről és a szabadságról szóló tárlatot Szabó Zoltán Ferenc polgármester ajánlotta a közönség figyelmébe. A 2002-ben irodalmi Nobel-díjjal kitüntetett Kertész Imre az ötvenes években még gyári munkás volt, élete, sorsa az irodalomban teljesedett ki, Kossuth-díjas, József Attila-díjas, megszámlálhatatlan elismeréssel kitüntetett író, akinek gondolatait mindig komolyan kell venni, mert erőteljesen megszólítanak bennünket – mondta a polgármester.

A könyvtár földszinti fogadóterében és első emeletén összesen 14 tablóval várja a látogatókat A szabadságról című vándorkiállítás, amely Kertész Imre életét, irodalmi munkásságát és gondolatait mu­­tatja be.

A jelenlegi tárlathoz több program is társul, melyet Urvári Sándor, a művelődési központ igazgatója ismertetett. Október 27-én Monoki Mariann, az ASZC Bartha János Kertészeti Technikum és Szakképző Iskola igazgatójának előadása lesz a könyvtárban, valamint rendhagyó irodalomóra is lesz a színházban.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29








Forrás

Exit mobile version