Kezdőlap Szentesi VK Sikerült kevés gólon tartani a Dunaújvárost…

Sikerült kevés gólon tartani a Dunaújvárost…

181


🤽‍♀️

Két negyedet is döntetlenre hoztunk az előző idény bajnoki ezüstérmese, a Dunaújváros ellen a MOL Női OB I. nyitófordulójában. #hajráSzentes

Valdor Szentes 🆚 Dunaújváros 7–12 (2–3, 1–5, 2–2, 2–2)
MOL női vízilabda OB I., 1. forduló. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda. Vezette: Fodor, Bereczki.
Valdor Szentes: Füsti Molnár – Varga V., Horváth Zs. 1, Dobos, Hnatyszyn 3, Kövér-Kis 1, Boldizsár R. Csere: Varga N. (kapus), Bicskei, Erdélyi, Horváth L., Bíró 1, Tyukász 1, Matajsz J. Vezetőedző: Matajsz Márk.
Dunaújváros: Maczkó – Jonkl 1, Dobi 2, Mahieu 1, Szabó N. 3, Garda 3, Kardos 2. Csere: Horváth B., Pál R., Somogyvári Vezetőedző: Vad Lajos.
Gól – emberelőnyből: 8/1, ill. 6/3.
Ötméteresből: -, il. 1/1.

Nyilatkozat:
🗣 Matajsz Márk: – Gratulálok a Dunaújváros megérdemelt győzelméhez, de gratulálok a csapatomnak is, mert amit megbeszéltünk, hogy kevés gólon tartjuk a vendégcsapatot, az többé-kevésbé sikerült. A BVSC elleni mérkőzéshez képest támadásban és védekezésben is fejlődtünk, főleg utóbbiban. A zóna és a hátrányos védekezés is jól működött. A végére elfáradtunk, kijött a rutin, a kilók és az évek, de nincs ezzel semmi gond, nekünk a jövő szerdai Szeged elleni mérkőzés a legfontosabb. Sok sikert kívánok a Dunaújvárosnak!

Összefoglaló:
✍️ Hnatyszyn Kinga révén rögtön az első támadásunkat gólra váltottuk a tavalyi ezüstérmessel szemben. Nem örülhettünk sokáig előnynek, a vendégek magyar válogatott centere, Mahieu révén egyenlítettek. Hamarosan a vezetést is átvették, de Bíró Bori találatával egyenlítettünk. Nyolc percet követően viszont így is a vendégek vezettek, 2–3.

A második negyed nem védekeztünk jól, a DFVE magabiztos előnyt tudott kiépíteni, a nagyszünetben már 3–8 állt az eredményjelzőn.

A harmadik negyedben 9–5-ig zárkóztunk fel. A legnagyobb különbség hatgólos volt, a mérkőzés végén viszont ötre csökkentettük a hátrányunkat köszönhetően a fejlődő védelmünknek.

⏰ A MOL női vízilabda OB I. második fordulójában jövő szerdán 19 órától a Csongrád-Csanád vármegyei rangadón a Szegedi VE-t látjuk vendégül.

📸 Vidovics Ferenc

#szentesivízilabdaklub #valdor #szentes #dunaújváros #vízilabda #mol #magyarbajnokság #tippmix




Forrás